Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadrane muče bezrazložno otpuštanje, odvjetnička pristojba, socijalni stanovi…

06.10.2011. 22:00
Zadrane muče bezrazložno otpuštanje, odvjetnička pristojba, socijalni stanovi…


Djelatnica jednog poduzeća u vlasništvu Grada Zadra požalila se na strašnu situaciju; u tom su poduzeću neke radnice bez obrazloženja otpuštene nakon 6 mjeseci, a potom su se na njihova mjesta primile nove radnice, izvijestila je Sabina Glasovac


Pozivu na razgovor SDP-ovih vijećnika u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini odazvalo se petnaestak građana.
– Djelatnica jednog poduzeća u vlasništvu Grada Zadra požalila se na strašnu situaciju; u tom su poduzeću neke radnice bez obrazloženja otpuštene nakon 6 mjeseci, a potom su se na njihova mjesta primile nove radnice, pa je očito da potreba za tim radnim mjestima postoji. Mnogi su građani ogorčeni opomenama pred ovrhu koje su dobile od odvjetničke tvrtke koju je angažiralo, također, gradsko poduzeće „Obala i lučice” i po kojima bi trebali platiti, osim kazne za parkiranje, još i 132 kune odvjetničke takse. Oni ne bježe od odgovornosti neplaćanja ugovorene kazne, ali ne žele pristati na ovakvu prisilnu i, po njima, pravno upitnu naplatu. U svakom, pa i ovom, razgovoru s građanima, jasno je istaknuto koliko one koji čekaju na listi za useljenje u socijalne stanove muči to što iz Grada uporno poručuju da se stanovi grade, ali i dalje nema pomaka i oni jednostavno više ne mogu imati strpljenja, tim više što se nalaze u teškim egzistencijalnim problemima, izvijestila je nakon razgovora s građanima Sabina Glasovac, predsjednica Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću.
Glasovac je dodala i kako se dio građana požalio na nemogućnost nabave plinskih boca.
– Građani se žale da Pro-plin danima ne distribuira plinske boce i oni su ostali bez mogućnosti kupnje plina. Stanovnici Poluotoka napominju da uriniranje oko zgrade Kazališta lutaka ne prestaje i žele znati što će nadležni poduzeti da se ovaj prostor u kojeg je uloženo toliko novca prestane zagađivati na taj način, rekla je Glasovac napominjući kako je jedan poljoprivrednik došao na razgovor s vijećnicima želeći saznati hoće li Zadarska županija proglasiti elementarnu nepogodu zbog suše.
Uz Sabinu Glasovac u stranačkim prostorijama na Trgu Pet bunara s građanima su razgovarali Omerka Šarić, Nevena Petani i Nikola Turčinov, a pitanja građana bit će u pismenom obliku proslijeđena nadležnima.