Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Svakom gol i svakom bod

06.10.2013. 22:00
Svakom gol i svakom bod


Škabrnjski vratar Krešimir Jakli zaslužuje epitet igrača utakmice jer je skinuo sve opasne prijetnje Bibinjaca


Bibinjci i Škabrnjanci iz Sukošana kući odnose po bod u utakmici koja je kidala živce bibinjskim navijačima. Opet je Bibinje stvaralo prigodu za prigodom, ali nikako nije mogao do zgoditka više. Kao da je gol vratara Krešimira Jaklina bio začaran pa Bibinjci više od jedanput nisu uspijevali pogoditi njegovu mrežu, nedovoljno.
Najprije su se u 23. minuti veselili gosti, Stipe Vidić glavom loptu smješta u mrežu. Slavlje je pokvarilo zaleđe. U istoj minuti i Bibinjci se hvataju za glavu, Bepo Lisica projektilom s tridesetak metara tik pokraj vratnice pogađa mrežu, na njegovu žalost onu ogradnu na sjevernoj strani igrališta. Igrala se 26. minuta kad je Antonio Žilić iz kaznenog udarca doveo Škabrnjance u vodstvo – 0:1. Prethodila je akcija Stipe Vidića koji loptu gura kroz noge Ante Uzelca. Ovaj u pokušaju zaustavljanja zahvaća Vidića koji pada, a sudac pokazuje na bijelu točku. “Oko sokolovo” Mateo Beusan bi rekao: “Bila je velika gužva u malom prostoru, slobodno sudačko uvjerenje”. Ostanimo na tom odgovoru iako je lopta već bila metar, dva od sudara i u nogama drugih nogometaša. Bilo kako bilo, protesti Bibinjaca se još čuju na sukošanskom Dešenju, epilog, crveni karton rezervnom vrataru Tomi Šimuniću.
U drugom poluvremenu igrački oslabljena Škabrnja se usredotočila na protunapade, a kad bi se otvorio prostor pred Mateom Lisicom, Bibinje je opasno živjelo. U nekoliko navrata sa svih strana i udaljenosti je prijetio Žilić, ali njegovi projektili su stalno fijukali izvan okvira vrata. U završnici nedostaje bibinjske koncentracije i više sreće Mati Lukiću i Režanu, Boži i Mati Bugariji. U 71. minuti svi su vidjeli loptu u škabrnjskoj mreži, međutim, M. Lukić umjesto u mrežu loptom silovito pogađa vratnicu. Samo minutu potom, kakva akcija “zelenih” i još bolja reakcija Jaklina! Sjajno je M. Režan poslao dubinsku loptu za Matu Lukića koji asistira za M. Bugariju na dvanaestak metara. Ovaj silovito iz prve puca, a Jaklin odličnom reakcijom vrškovima prstiju od vratnice odbija u korner. Ruku na srce, trener Šime Ivković može zahvaliti vrataru Jaklinu koji je bio na visini zadatka. Škabrnjski “portir” na kraju zaslužuje epitet igrača utakmice jer je skinuo tolike opasne prijetnje Bibinjaca.


BIBINJE – ŠKABRNJA 1:1




SUKOŠAN – Igralište Dešenj. Gledatelja 100. Sudac: Perica Čelar (Privlaka). Pomoćnici: Damir Lerga (Zadar) i Alen Vedrić (Posedarje). Crveni karton: T. Šimunić (Bibinje, rezervni vratar, 26′). Strijelci: 0:1 Žilić (26′ – 11m), 1:1 M. Bugarija (47′).
BIBINJE: M. Lisica, D. Bugarija, Uzelac, B. Lisica, Klarin, M. Režan (od 74. D. Lisica), Sorić, B. Bugarija (od 74. Sekula), M. Bugarija (od 90. Marjanović), M. Lukić. Trener: Dejan Butić.
ŠKABRNJA: Jaklin, A. Mičić, Pavičić, Perica, Vrsaljko, I. Bilaver (od. 46 K. Škara), Žilić, Vidić, S. Bilaver (od 84. L. Mičić), Veršić, Š. Škara. Trener: Šime Ivković.