Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Tablu nasuprot obiteljske kuće otkrile četiri Mišine sestre

06.10.2013. 22:00
Tablu nasuprot obiteljske kuće otkrile četiri Mišine sestre


Crtu obrane u Murvici smo držali već pet-šest dana. Još nije bilo podne, Milorad Verunica, Boris Čulina i Nediljko Ikić u dvorištu Šime Suraća iz gusterne su grabili vodu kako bi napojili stoku. Prva raketa iz višecjevnog bacača raketa VBR-a ubila je Verunicu dok je detonacija odbacila Ikića, prisjeća se Ive Veršić


Prigodnom svečanošću svoju ulicu u Visočanima je dobio junak Domovinskog rata Milorad Verunica Mišo, koji je kao pripadnik policije u 29. godini poginuo u obrani Murvice, 4. listopada 1991. godine. Tablu ulice, nasuprot obiteljske kuće u zaselku Verunice, otkrile su Mišine sestre – Marija, Anka, Mira, Dragica i Neda.
– Crtu obrane u Murvici smo držali već pet-šest dana. Još nije bilo podne, Milorad Verunica, Boris Čulina i Nediljko Ikić u dvorištu Šime Suraća iz gusterne su grabili vodu kako bi napojili stoku. Prva raketa iz višecjevnog bacača raketa VBR-a ubila je Verunicu dok je detonacija odbacila Ikića. Tek trenutak poslije druga raketa je ubila Čulinu iz Pridrage, tih tragičnih događaja prisjeća se Ive Veršić koji je odmah s mitraljezom u rukama s kata kuće skočio u dvorište, nažalost Miši i Borisu nije bilo pomoći.
Junak Domovinskog rata Mišo sada bi imao bi tek 51 godinu, obitelj, djecu. Mladi čovjek i sportaš život je na oltar domovine položio kada mu je bilo tek 29 godina. San o hrvatskoj državi visočanska obitelj Lucije i Mile Verunice, poput mnogih hrvatskih obitelji, platila je onim najvrjednijim. San o slobodnoj, neovisnoj i demokratskoj hrvatskoj državi koju, nažalost, nije dočekao.