Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Od maketa brodova do prve obljetnice Gk Arbanasi

Autor:

06.11.2009. 23:00
Od maketa brodova do prve obljetnice Gk Arbanasi

Foto: Filip BRALA



U Gradskoj knjižnici Zadar, kako u Središnjoj tako i u ograncima, trenutačno je postavljeno nekoliko izložbi. U sklopu ovotjednog Morskog utorka otvorena je izložba maketa tradicionalnih dalmatinskih brodova izrađenih u drvu, autora Tomislava Tičića. Autoru je ovo treća izložba maketa za koje je na riječkom državnom natjecanju maketara dobio drugu nagradu u državi. Makete će se moći pogledati do 14. studenog.
Tijekom prve godine rada novog ogranka GKZD u Arbanasima održane su brojne aktivnosti namijenjenje svim dobnim skupinama korisnika od najmlađih, odraslih i starijih. Tim povodom u GKZD Arbanasi postavljena je izložba,izbor fotografija s radionica, posjeta vrtića i škola, književnih susreta, projekcija filmova, predavanja, izložbi. Ova izložba se može pogledati do 18. studenog.
U ogranku Bili brig ponovno je započeo ciklus mini izložbi. Otvara ga svojom izložbom Stjepan Blašković. Blašković je amater, bavio se karikaturom, objavljivao u Narodnom listu, izlagao na skupnim izložbama, a na Bilom brigu izlaže nekoliko svojih radova u tehnici ulje na staklu.