Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Hrvatska predstavlja mjere za sljedeću turističku godinu

06.11.2010. 23:00
Hrvatska predstavlja mjere za sljedeću turističku godinu


Ministru turizma Damiru Bajsu će na sajmu u Londonu biti uručena i nagrada putničkih agenata „Choice Awards 2010.”, u kategoriji „short haul” kao „up&coming rising star – the short haul destination”, prema kojoj je Hrvatska proglašena odredištem koje se najviše preporučuje turistima pri odabiru putovanja
Izaslanstvo Ministarstva turizma RH, predvođeno ministrom turizma Damirom Bajsom, otputovala je u London, u posjet jednoj od vodećih svjetskih turističkih burzi, World Travel Market (WTM), koja se od 8. do 11. studenoga već tradicionalno održava u tom gradu, priopćeno je jučer iz Ministarstva turizma RH.
Ovim sajmom ujedno i službeno počinje sezona turističkih sajmova, a hrvatska će turistička ponuda biti predstavljena na štandu Hrvatske turističke zajednice (HTZ). Uz predstavljanje cjelokupne turističke ponude, na štandu će svoju ponudu predstaviti i brojne turističke tvrtke iz cijele Hrvatske.
Posjet sajmu ministar Bajs će iskoristiti i za predstavljanje mjera i aktivnosti kojima se hrvatski turizam priprema za turističku 2011. godinu.
Njih će, zajedno s direktorom Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Nikom Bulićem, predstaviti već prvog dana održavanja sajma, sutra, 8. studenoga, na konferenciji za medije. Hrvatska je među prvim zemljama koje će predstaviti svoje mjere za sljedeću turističku godinu, ističe se u priopćenju.
S obzirom da je Hrvatska izazvala interes velikog broja vodećih svjetskih turoperatora, koji našu zemlju žele zadržati, odnosno uvrstiti u svoje programe, ministar turizma Bajs će s njima održati zajednički sastanak.
Zaseban susret imat će i s predstavnicima triju vodećih svjetskih turoperatora, koji su iskazali poseban interes za suradnju s Hrvatskom.
Uz bilateralne i multilateralne sastanke, među kojima će biti i onaj s izraelskim ministrom turizma Stasom Misezhnikovim te s pomoćnikom ministra okoliša i turizma BiH Nedjeljkom Babićem, ministar Bajs će se susresti i s Talebom Rifaiem, glavnim tajnikom Svjetske turističke organizacije (UNWTO), te nazočiti ministarskom sastanku u organizaciji UNWTO-a.
Ministru turizma Damiru Bajsu će na sajmu u Londonu biti uručena i nagrada putničkih agenata „Choice Awards 2010.”, u kategoriji „short haul” kao „up&coming rising star – the short haul destination”, prema kojoj je Hrvatska proglašena odredištem koje se najviše preporučuje turistima pri odabiru putovanja, ističe se u priopćenju Ministarstva turizma RH.
Londonski World Travel Market vodeći je svjetski sajam turističke industrije, s tradicijom dužom od 30 godina, koji svake godine okuplja oko 50 tisuća turističkih profesionalaca, više od pet tisuća izlagača i oko tri tisuće predstavnika medija iz cijelog svijeta.
U sklopu sajma, na kojem se tradicionalno predstavlja niz aktualnosti i trendova iz područja turizma, svake se godine održava i stotinjak stručnih skupova.