Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

S dvije pogođene trice nema pobjede

06.11.2010. 23:00
S dvije pogođene trice nema pobjede


Katastrofa igre i rezultata. Ništa nije funkcioniralo od polovice druge četvrtine, šut nam je bio nikakav – kaže Miro Bilan
Nakon utakmice pokisla lica igrača Zadra dovoljno su ocrtavala koliko im je poraz loše sjeo. Očekivala se laganija utakmica od pet prethodnih, a naletilo se na iznimno raspoloženog Radničkog koji je za razliku od Zadrana imao izvrsnu šutersku večer. Trica Jusupovih igrača bila je nikad gora u izrazito lošoj šuterskoj sezoni barem za sada. Samo 2 pogođene trice iz 26 pokušaja vrijedili su za nevjerojatan postotak izražen sa samo jednom znamenkom, osam. S osam posto šuta za tri, složili su se svi igrači koji su imali hrabrosti izaći pred medije, nije se moglo dobiti utakmicu.
Prvi je na očitovanje novinarima stigao najbolji Zadranin u porazu, Miro Bilan. Njegov dvostruko-dvostruko učinak (20p i 10sk) ipak nije bio dovoljan za ostvarenje četvrte pobjede.
– Katastrofa igre i rezultata. Nakon prve četvrtine u kojoj smo odlično reagirali i imali prednost od sedam poena, jednostavno smo pali. Ništa nije funkcioniralo od polovice druge četvrtine, šut nam je bio nikakav. Sa samo dvije trice pogođene u 40 minuta se ne može dobiti utakmica – defetistički je zvučao Bilan nakon utakmice u kojoj je možda pružio najbolju partiju u dresu Zadra od kad je stigao.
– Ne razmišljam uopće o svom učinku kad je konačni rezultat ispao ovako loše po nas. Nije uopće briga da vam pravo kažem. Kad ovako izgubim utakmicu onda se osjećam odgovornim za sve i žao mi je samo što nisam bolje odigrao.
Uz Bilana prolaznu ocjenu je jedino zaslužio drugi centar Zadrana, Ive Ivanov. I on će naglasak staviti na obranu i šut za tricu koji je bio ispod svakog mogućeg prosjeka.
– Otvorili smo odlično, baš kako smo se dogovorili. Onda smo odjednom upali u crnu rupu, iskažnjavali su nas na svakom šutu i pribojavali smo se na povratku s poluvremena da ne nastave u takvom ritmu. Baš to se dogodilo i unatoč tome što smo ih stisli i došli do samo tri minusa opet su uspješno kažnjavali naše propuste u obrani. Osjećalo se to sporo vraćanje u obrani, izgubili smo dosta lopti te su znalački to iskorištavali. Pokušali smo do kraja nekako sustići tu golemu njihovu prednost, no tada nam je i pofalilo malo sreće, neke lopte su iscurile van i nakon svega je teško nešto pametno reći osim da je Radnički zasluženo slavio. Ostaje nam za pet dana protiv Igokee u gostima nadoknaditi propušteno u ovoj utakmici – kazao je Ivanov nakon kojeg kojeg je pred mikrofone stao Pavle Marčinković. Njegovo viđenje utakmice bilo je u suglasju s Bilanom i Ivanovom.
– Ispalo je jako loše i ružno na kraju. Radnički je imao svoju večer mi nismo i moramo što prije ovo zaboraviti i okrenuti se sljedećem protivniku Igokei u petak.
 


Sojačić: Osjetili smo priliku


Epitet junaka utakmice je pripao gostujućem beku šuteru Stefanu Stojačiću koji je od osam upućenih trica stavio čak šest te je tako uvelike doprinio velikoj pobjedi svoje momčadi.
– Velika pobjeda za nas protiv Zadra u njegovoj dvorani. Nismo bili od početka pravi, ali kako je utakmica odmicala osjetili smo da možemo do podviga. Krajem druge četvrtine smo napravili prvi korak, a nastavak nam se otvorio šut te smo osim jedne krizice pred kraj treće četvrtine kad smo pali na tek tri prednosti imali kontrolu rezultata i na kraju smo čak uvjerljivo slavili – kazao je Stojačić.