Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Loptom, pa šakom na suca

06.11.2011. 23:00
Loptom, pa šakom na suca


Nema opravdanja za taj čin Buterina. Nije način da se fizičkim obračunom rješavaju problemi i sad moramo pričekati vrlo vjerojatno rigorozne kazne kako prema njemu tako i prema klubu – kazao je Stjepan Marinović, trener Poličnika


Utakmica 5. kola A-2 lige jug između GKK  Šibenika i Poličnika odigrana u petak na šibenskom  Baldekinu nažalost ostat će  upamćena po divljačkom izgredu mladog košarkaša Poličnika, Šime Buterina. U  33. minuti pri rezultatu  65:55 za Šibenik, centar  Poličnika izrevoltiran jednom odlukom splitskog suca Damira Basarića odlučio  je pravdu ostvariti fizičkim  napadom. Prvo ga je s pet  metara pogodio loptom u  glavu, a potom je nasrnuo  na Basarića i šakom ga  udario u glavu, nakon čega  su ga srećom uspjeli zaustaviti njegovi suigrači. Sudac Basarić je potražio liječničku intervenciju u  šibenskoj bolnici, dok je  Buterin završio s policijskom prijavom i vrlo vjerojatno rigoroznom kaznom  od strane Županjskog  košarkaškog saveza. Trener  Poličnika Stjepan Marinović osudio je izgred svojeg  igrača za kojeg je istaknuo  da je reagirao na neprimjeren način unatoč tendencioznom suđenju splitskog  suca u derbi utakmici 5.  kola A-2 lige jug.
– Nema opravdanja za taj  čin Buterina. Nije način da  se fizičkim obračunom  rješavaju problemi i sad moramo pričekati vrlo vjerojatno rigorozne kazne kako  prema njemu tako i prema  klubu – osvrnuo se Marinović na izgred Buterina  koji je po riječima trenera  prenaivno podlegao čudnom suđenju koje su Poličanci imali na Baldekinu.
– Buterin je reagirao instiktivno, pokazao je da mu  je žao netom poslije tog  nemilog događaja. Svjestan  je da je napravio štetu, prvenstveno sebi, pa klubu i  suigračima. Ne može se reći  da je suđenje bilo pravedno  na toj utakmici, no koliko  god bilo ono tendenciozno i  atmosfera u dvorani naelektrizirana, nedopustivo je  da se na ovako neciviliziran  način itko obračunava sa  sucima – zaključio je Marinović.