Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nizvodno i u Rijeci

06.11.2011. 23:00
Nizvodno i u Rijeci


Zadrani se i sa trećeg gostovanja vraćaju i bez bodova i bez osvojenog seta. Istina, s Višnjika su i u najavi utakmice slali poruke da bi sve više od poraza bila – senzacija.
– Nema dvojbe da je Rijeka kvalitetnija momčad. Mi smo im se suprotstavili koliko smo mogli – rekao je nakon utakmice Marin Masnić, trener Zadra. A to “koliko smo mogli” znači dobar početak u svakom setu.
– U sva tri seta, negdje do 15. poena, bili smo ravnopravni, imali smo i vodstvo od poen-dva, ali završnica nam je svaki put bila jako loša. Najviše problema davao nam je Pečenković kojeg je naš blok, mislim, samo jednom zaustavio – dodaje Masnić.
U Rijeci nije nastupio Ivan Škara, za kojeg Masnić kaže da je i protiv Siska u prošlom kolu igrao bolestan te Josip Viduka.
– Viduka prošli tjedan nije trenirao zbog privatnih obveza i zbog toga nije putovao u Rijeku.
Pred Zadranima su tri utakmice nakon kojih će biti jasnije kakva je pozicija Masnićeve momčadi u elitnom rangu. Najprije na Višnjik dolazi Centrometal, koji je u ovom kolu iznenađujuće pobijedio u Sisku (3:2), potom slijedi gostovanje kod trenutačno posljednjeg Varaždina, a u 8. kolu u Zadru gostuje Daruvar.
– To su momčadi protiv kojih moramo tražiti put do ostanka. Za bodove u tim utakmicama trebat će nam više samopouzdanja čega nam ove sezone najviše nedostaje – zaključuje Masnić čija je momčad nakon Rijeka pala na pretposljednje (13.) mjesto. S obzirom na to da iz lige ispadaju dva kluba, nije teško zaključiti da je Zadar u “crvenom”.


RIJEKA – ZADAR 3:0


(25:19, 25:16, 25:18)
ZADAR – Dvorana Mladosti. Gledatelja: 100. Suci: Mikulić i Gvozden (obojica Zagreb).
RIJEKA: L. Lasić, Kubat, Branković, Jurišić, Hrabrov, Kršlović, Pečenković, Srdoč, Cibić, D. Lasić, Jurčević, Dorić. Trener: V. Liverić.
ZADAR: Frleta, Surać, Bugarija, Bakale, Mandić, Burčul, Šestan, Belić. Trener: Marin Masnić.




PRVA HOL


Rezultati 5. kola: Rijeka – Zadar 3:0, Mursa Pan P.I. – Split 3:0, Vukovar – Karlovac 3:2, Zagreb – Rovinj 0:3, Šibenik – Daruvar 2:3, Sisak – Centrometal 2:3, Varaždin Volley – Opatija (jučer).
Rovinj 15, Mursa Pan P.I., Rijeka, Sisak 12, Opatija 9, Zagreb 7, Daruvar, Split, Centrometral, Vukovar 6, Karlovac 4, Šibenik, Zadar 3, Varaždin V. 1
U 6. kolu (12./13. studenoga) igraju: Zadar – Centrometal, Daruvar – Sisak, Rovinj – Šibenik, Karlovac – Zagreb, Split – Vukovar, Opatija – Mursa Pan P.I., Rijeka – Varaždin Volley.