Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Večeras “Spektakluk”

06.11.2011. 23:00
Večeras “Spektakluk”


Ovoga tjedna iz Hrvatskog narodnog kazališta pripremili su predstavu i koncert. Veliki kazališni hit “Spektakluk” rasprodan je dan nakon što su ulaznice puštene u prodaju, a nakon uživanja u urnebesnoj komediji za Zadrane će zasvirati jedan od najvećih hrvatskih glazbenika današnjice. Više o ovotjednom programu u HNK-u Zadar pročitajte u nastavku.


Dan nakon što su puštene u prodaju ulaznice za predstavu “Spektakluk” nestale su s blagajne HNK Zadar. Urnebesno komični autorski dvojac Rene Bitorajac i Tarik Filipović, u ovoj predstavi pojačani Zoranom Lazićem dovoljan su razlog za dolazak u kazalište večeras u 20 sati i uživanje u novoj hit predstavi Satiričkog kazališta Kerempuh. Nakon 300 izvedbi predstave Magic Act Show autorski dvojac Bitorajac – Filipović praizveli su 26. veljače ove godine novi glazbeno-scenski spektakl u kojem se bave fenomenima koji su u posljednjih dvadeset godina mijenjali svijet više nego i u jednom razdoblju povijesti: internet, mobilni telefoni, digitalni fotoaparati, reality show, pivo u plastičnoj ambalaži i Željko Kerum.
Redatelji, koreografi i glumci predstave su Rene Bitorajac i Tarik Filipović, scenograf Aljoša Paro, kostimografkinja Vedrana Rapić, za oblikovanje svijetla zadužen je Aleksandar Mondecar, video oblikovanje Tomislav Rukavina, glazbu Tihomir Preradović i David Vurdelja. Tekst potpisuju Bitorajac/Filipović/Lazić. Predstava je uključena u dramsku pretplatu.
Dora Pejačević u izvedbi Matije Dedića
U četvrtak 10. studenog s početkom u 20 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru koncert “Contessa – hommage Dori Pejačević” održat će jedan od najboljih hrvatskih glazbenika Matija Dedić. Prva žena skladateljica u Hrvatskoj, učena grofica, umjetnica i istaknuta osoba svoga vremena Dora Pejačević ostavila je svoj trag u hrvatskoj glazbenoj povijesti koji je prepoznao i Matija Dedić. Nadareni glazbenik posvetio je ovoj glazbenici u cjelosti svoj dvanaesti nosač zvuka pod nazivom Contessa. Na njemu se, kroz prizmu jazza, bavi njezinim skladbama pisanim u tipičnoj kasnoromaničkoj i impresionističkoj maniri. Tragovima toga na programu će biti njezina djela iz ciklusa Život cvijeća, klavirske minijature romantičarskih naziva kao što su Potočnice, Karanfili, Ljubice, Uspavanka, Ljubavni zanos i druge. Zahvaljujući svom indiuvidualnom pristupu od Matije Dedića možemo očekivati jedinstvenu glazbenu kreaciju i Doru Pejačević kakvu do sada nismo imali prilike čuti.