Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Znanstvena knjižnica poziva sugrađane na druženje

Autor: Valentina Mlađen

06.11.2012. 23:00
Znanstvena knjižnica poziva sugrađane na druženje

Foto: Arif SITNICA



U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige od danas pa sve do idućeg utorka, 13. studenog, u Znanstvenoj knjižnici Zadar traje Tjedan otvorenih vrata.
U tom razdoblju Knjižnica će organizirati brojna događanja za sudionike, ali i promotivne akcije koje potiču na odgovorno ponašanje prema knjizi pa će tako u navedenom tjednu Knjižnica, među ostalim, oprostiti i sve zakasnine.
Tijekom Tjedna otvorenih vrata Knjižnica će biti otvorena radnim danom od 8 do 20 sati te subotom od 8 do 13 sati za sve organizirane posjete školaraca, ali i studenata kako bi se djeci i mladima približio fond Knjižnice koji im je na raspolaganju, ali i Knjižnica kao mjesto razmjene informacija i kulturne razmjene.
Knjižnica će također biti otvorena i na Dan hrvatskih knjižnica 11. studenog, u nedjelju, od 13 do 16 sati pod sloganom “Knjižnice probijaju sve granice!”
Osim organiziranih posjeta namijenjenih djeci i mladima, u petak 9. studenog u Knjižnici će biti organiziran i susret sa sugrađanima treće životne dobi pod geslom “Dođite na čaj u Znanstvenu knjižnicu”. Naime, kako je ove godine Mjesec hrvatske knjige posvećen aktivnom starenju tom će prigodom u petak biti organizirano druženje s relevantnim osobama od kojih će se moći dobiti odgovore na pitanja o aktivnom uključivanju navedene populacije u sve segmente života lokalne zajednice uključujući i njihova prava kao pacijenata. Tom će priodom biti postavljena i tematska izložba dijela građe iz općeg fonda kao i iz fototeke Knjižnice.