Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Lokomotiva nam se ne smije razigrati

06.11.2013. 23:00
Lokomotiva nam se ne smije razigrati


Iako nije skijaš u ponedjeljak navečer u jednom je trenutku odvezao pravi slalom. Malo lijevo, malo desno, pa malo više ravno. I tako skoro pola igrališta. Posao je na kraju završio suigrač mu Josip Tadić postigavši prvoligaški prvijenac u dresu Zadra. Prvijenac kojeg Vasilj još čeka.
– Moja bi se akcija brzo zaboravila da Tadić nije pogodio. Možda mu to i nije bio tako teško, ali u nogometu nije lako zabiti ni kad se čini da je teže promašiti nego pogoditi – kaže Ivan Anton Vasilj, lijevi bočni zadarskog nogometnog prvoligaša. Vasiljev potez iz 63. minute, kada je sjajno asistirao Tadiću za drugi gol Zadra, istaknuli su svi izvjestitelji s utakmice.
– Iza nas je tvrda utakmica. Hrvatski dragovoljac je igrao pod velikim imperativom, dobra su momčad, ali nedostaje im iskustva. Imali su i neke dobre situacije za gol u prvom poluvremenu dok smo mi zabili sretno zabili gol koji nam je otvorio put prema pobjedi. Ipak, ako gledamo cijelu utakmicu igrali smo onako kako je trener tražio od nas i to se na kraju isplatilo.
HD je bila jedna od kvalifikacijskih utakmica za obje momčadi.
– Navikli smo igrati tzv. kvalifikacijske, povijesne ili utakmice sezone, kako god ih netko nazivao. To nas više ne opterećuje. Baš kao ni naše trenere, navijače, vjerojatno i novinare…
Pred Zadrom je nakon HD-a znatno ljepša perspektiva.
– Valjda će ovo konačno biti jedna sezona u kojoj nećemo strepjeti baš do zadnjeg kola. Imamo momčad koja ne samo da može biti iznad posljednje dvije pozicije već očekujem da možemo ostati ispred Slavena, ali i biti ispred Istre 1961.
Prvi korak prema sigurnijim pozicijama na ljestvici je sutrašnji (18 sati) dvoboj s Lokomotivom na Stanovima.
– Lokomotiva će se pokušati vaditi nakon poraza od Hajduka i Dinama, ali i mi smo u naletu nakon pobjede u Sigetu. Stanovi nam nažalost nisu jača strana već duže vremena i to je naš hendikep. Nadas se da je konačno stiglo vrijeme da nakon Osijeka nekog pobijedimo kod kuće.
Lokomotiva je poligon za igrače koji se nadaju da će “sutra” igrati u Dinamu.
– Ako smo odigrali 0:0 protiv Dinama onda možemo pobijediti Lokomotivu. Ipak, za nas je najvažnije ne izgubiti. S njima treba igrati čvrsto, ne dopustiti ima da vode igru jer imaju mlade i školovane igrače koji igraju s loptom po travi i ne preskaču igru.