Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pupić Bakrač: Smanjenje prireza nije prošlo zbog “ljubavi” HDZ-a i SDP-a

06.11.2013. 23:00
Pupić Bakrač: Smanjenje prireza nije prošlo zbog “ljubavi” HDZ-a i SDP-a


Najbolji dokaz da SDP i HDZ surađuju u gradskom vijeću bila je i prekjučerašnja sjednica Gradskog vijeća Zadra. Naime, troje SDP-ovih vijećnika “starije” garde, Omerka Šarić Frantin, Irena Dragić i Željko Mikin, glasovali su protiv prijedloga HSP-a Ante Starčevića o smanjenju prireza i tako podržali gradonačelnika Kalmetu i stav HDZ-a.
Pokušaj uvrštavanja smanjenja prireza po hitnom postupku je ružan politički potez HSP-ovaca, jer su upravo vijećnici Akcije mladih, dvadeset dana prije, predali isti takav zahtjev tajništvu grada s namjerom da ga stavi u proceduru o čemu su obavješteni svi čelnici stranaka u gradskom vijeću, ističu u ovoj stranci. HSP Ante Starčevića je to iskoristio i požurio ubrati svoje poene, a SDP je pomogao HDZ-u da ne bude žrtva ucjene HSP-a AS, koji traži 30 posto pročelničkih i direktorskih mjesta u gradskim poduzećima.
Tako su jučer govorili vijećnici Akcije mladih u GV Zadra Ante Rubeša i Marko Pupić Bakrač. Njih dvojica su ipak bili uz prijedlog HSP- Ante Starčevića jer su kako kažu, jedini zastupnici malog čovjeka u GV-u, ali su SDP-ovci glasovali kako jesu zbog nekih svojih osobnih interesa. Marko Pupić Bakrač rekao je da su mlađi vijećnici SDP-a bili protiv skidanja ove točke i nisu, za razliku od svojih kolega, podržali gradonačelnikov prijedlog za odbijanjem rasprave o smanjenju prireza do sljedeće sjednice GV-a, kad će se raspravljati o proračunu za 2014., pa čak i o možebitnom ukidanju prireza.
– SDP i HDZ vole se javno i tome postoji bezbroj dokaza. U prve dvije radne sjednice GV-a glasovalo se u 36 točaka, a SDP je bio protiv samo jedne točke, o šestomjesečnom izvršenju gradskog proračuna. U ovom slučaju glasovanja protiv prijedloga o smanjenju prireza, oštećeni su građani Zadra jer je pročelnica za financije rekla da je financijsko stanje ružičasto. Bivši gradonačelnik Vrančić je rekao da se prirez uvodi za crne dane, pa sad ne znamo koje je boje sadašnje stanje. No mi ćemo ih na sljedećim izborima natjerati na protuprirodni blud, kad će se morati i formalno udružiti da nas pobijede, rekao je Marko Pupić Bakrač.