Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nakić će se prije povratka u bolnicu odmoriti uz ministarsku plaću

06.11.2016. 23:00
Nakić će se prije povratka u bolnicu odmoriti uz ministarsku plaću


Bivši ministar zdravstva u Vladi Tihomira Oreškovića Dario Nakić vraća se na radno mjesto liječnika u Općoj bolnici Zadar i profesora na Sveučilištu u Zadru. Ali prije toga koristit će djelomično svoje zakonsko pravo “šest plus šest”, što znači da ima pravo šest mjeseci nakon prestanka mandata primati punu i šest mjeseci pola plaće, što je jučer potvrdio za naš list:
– Vraćam se raditi u Bolnicu i na Sveučilište, a prije toga ću se malo odmoriti. Imam nešto godišnjeg odmora, a koristit ću i nešto prava ‘šest plus šest’, ali ne puno, kaže Nakić.
Na pitanje je li mu tko nudio kakvo mjesto u Ministarstvu, odgovara:
– Ne ostajem u Ministarstvu, nisam na to niti računao.
S obzirom na drastično porasle dugove u sektoru zdravstva, ali i liste čekanja, svom nasljedniku na ministarskom mjestu Milanu Kujundžiću Nakić želi puno sreće i podrške u reformama u zdravstvu.
– Čeka ga težak i krvav posao, a o tome smo razgovarali i na primopredaji u Ministarstvu. Reforma bolničkog sustava izrazito je zahtjevna stvar, nešto s čime će se trebati suočiti i u čemu će trebati punu podršku i liječnika, javnosti, ali i medija, kaže bivši ministar.