Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ježina i Subašić priznali pogrešku

Autor: Šime Ćurko

06.12.2009. 23:00
Ježina i Subašić priznali pogrešku

Foto: Filip BRALA



Iako je pobijedio, Hajduk je u očitoj krizi, nije to više onaj majstor s mora – ustvrdio je Ivan Ćurjurić
Antonio Ježina dvaput je morao po loptu u svoju mrežu, a oba gola postignuta su na sličan način, uglavnom nakon prekida.
– Trebao sam bolje reagirati kod drugog gola odnosno izaći na loptu. U ta dva prekida bili smo izrazito dekoncentrirani, a to nam se ne bi smjelo događati. Posebno je problematično bilo što smo prvi gol primili tako rano. Kasnije smo se zapravo cijelo vrijeme pokušavali vratiti u utakmicu, ali nismo uspjeli.
Danijel Subašić, Ježinin kolega i dugogodišnji suigrač, imao je tijekom 90 minuta svega dvije intervencije. U prvom poluvremenu teškom mukom zaustavio je neugodan Ćurjurićev udarac da bi ga u 71. minuti Mršić svladao iz slobodnog udarca.
– Došli smo u Zadar po tri boda, to smo i ostvarili i moramo biti zadovoljni. Zadar je bio rastrčan i borben, zapravo vrlo dobar. Gol Mršića? Mogao sam se bolje snaći u toj situaciji, iako je teren bio jako težak i nije bilo lako ni igračima ni vratarima. Utakmicu smo zaboravili čim je završila budući da nas u srijedu očekuje važna Kup utakmica sa Zagrebom.
Marin Ljubičić smatra da je za poraz njegove momčadi kriv loš početak utakmice.
– U razmišljanju pred ovu utakmicu očekivali smo da ćemo čvrstinom i agresivnošću doći do bodova, no baš nam je toga nedostajalo na početku utakmice. Iako je prvi gol dijelom usmjerio utakmicu, Hajduk je pobijedio zahvaljujući našoj nespretnosti kod drugog gola. Da nismo primili drugi gol siguran sam da bismo uzeli najmanje bod. Hajduk je ove jeseni u gostima pobijedio samo Varteks i zato mi je posebno žao što nismo osvojili barem bod. Nakon jesenske polusezone jedino o čemu razmišljamo je kako ostati u ligi.
Duje Čop, strijelac drugog gola Hajduka, svoj potez iz 68. minute ovako je opisao:
– Posrećilo mi je i zabio sam pogodak. Bio sam u pravo vrijeme na pravom mjestu.
Ivan Ćurjurić razočaran je kvalitetom Hajduka, koji je, eto, i u tako skromnom izdanju došao do sva tri boda.
– Kao što su bodovi otišli u Split tako su mogli ostati i u Zadru. Utakmica je bila ravnopravna, a bilo je perioda u kojima smo imali premoć na terenu. To nismo znali iskoristi pravim šansama, odnosno golovima, što nas muči cijelu sezonu. Možda nam je suđeno poneko zaleđe koje to nije bilo, no sve je to sada iza nas i piše se da smo izgubili još jednu utakmicu. Nismo se prepali Hajduka, pokušali smo na njihovo rano vodstvo odgovoriti našom igrom, ali nažalost nismo došli u pravu šansu za gol. Iako je pobijedio, Hajduk je u očitoj krizi, nije to više onaj majstor s mora.
 


Nisam dobio pravu loptu


Ivan Santini bio je od prve minute silno raspoložen za igru. Vidjelo se to u svakom dodiru s loptom, no u drugom poluvremenu zaustavila ga je ozljeda.
– Kad sam uklizao Tomasovu ozlijedio sam skočni zglob lijeve noge, a moguće je da imam i puknućne ligamenata. Nakon snimanja znat ću o čemu je točno riječ – rekao je Santini nakon utakmice i ponudio zanimljivu sliku onoga što se događalo na terenu i na tribinama.
– Imao sam od prvog trenutka osjećaj da mogu zabiti. Nažalost nisam dobio nijednu pravu loptu s kojoj bih nešto mogao napraviti prema naprijed. Trebamo više koristi naše vrline kojih sigurno imamo. Ako ja već mogu primiti neku loptu onda bi blizu mene trebali biti suigrači kojima bih mogao spustiti loptu na udarac. Mi smo imali jedan ili dva udarca na gol Hajduka, a to je premalo.
Santinija je ražalostilo i nedomaćinsko raspoloženje na tribinama.
– Silno smo željeli pobijediti Hajduk i to iz više razloga. Najprije, nama su bodovi u svakoj utakmici važni jer smo blizu dna ljestvice. Osim toga Hajduk je, bez obzira na njihov trenutačni rezultat, veliki klub, i poseban je gušt njih pobijediti. No, imali smo i veliki motiv zbog naših navijača od kojih, nažalost, 70 posto njih navija za Hajduk i to na našem stadionu. Htjeli smo i njima pokazati da i mi znamo i možemo igrati i, naravno, da trebaju navijati za svoj klub.
Santini ne dvoji koji je trenutak odlučio utakmicu.
– Presudno je bilo to što smo primili gol praktički u prvom napadu Hajduka. To je kao da smo ušli u utakmici s zaostatkom od 1:0