Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Letjele boce u dva noćna kluba

Autor: Suzana Bandić

06.12.2009. 23:00
Letjele boce u dva noćna kluba

Foto: Mario PADELIN



Četvorica mladih Zadrana svoje su nezadovoljstvo odlukom zaštitara, koji ih nije htio pustiti u klub jer su bili pod utjecajem alkohola, iskazali bacanjem pivskih boca u staklo kluba. Dvije boce razbile su staklo i pogodile jednu 19-godišnjakinju u glavu, a drugu u nadlakticu
Noćni izlasci mladih Zadrana koji su sve češće natopljeni alkoholom protekli su vikend rezultirali s čak osam narušavanja javnog reda i mira te pet prekršajnih prijava.
Riječ je mahom o mlađim punoljetnicima, a na dvije najfrekventnije destinacije za noćne provode mladih Zadrana tijekom proteklog vikenda neredi su bili okrunjeni i razbijanjem boca.
Prvi takav incident dogodio se u sitnim noćnim satima s petka na subotu kada je došlo do naguravanja grupice mladića na terasi kluba Maya pub. Tamo su četvorica Zadrana u dobi od 23, 22, 21 i 19 godina svoje nezadovoljstvo odlukom zaštitara, koji ih nije htio pustiti u klub jer su bili pod vidnim utjecajem alkohola, iskazali najprije vrijeđanjem i provociranjem, a potom i bacanjem pivskih boca u staklo kluba. Situacija je eskalirala kada su dvije bačene boce razbile staklo i pogodile dvije 19-godišnje Zadranke. Jednoj djevojci boca je doletjela u glavu, dok je drugu pogodila u nadlakticu, nakon čega su obje zatražile pomoć u službi Hitne medicinske pomoći.
Nakon policijske intervencije mladići su prekršajno prijavljeni, a najstarijem od njih konstatirane su i lakše tjelesne ozljede koje je u pijanom divljanju zadobio.
Isti scenarij ponovio se tijekom sljedeće noći na zadarskoj rivi koja je posljednjih nekoliko godina poznata po pijankama mladih, često i maloljetnih Zadrana.
Nešto iza jedan sat, 19-godišnjak koji se tu večer provodio na zadarskoj rivi s dvojicom nešto starijih prijatelja, gdje se održavao koncert Prljavog kazališta i klape Intrade u sklopu predsjedničke kampanje Milana Bandića, iznenada je počeo bacati boce u staklo obližnjeg noćnog bara Shine. Mladić je, navodno, bio revoltiran činjenicom da gosti kafića uživaju u piću, dok je njemu bilo ponestalo i novca i alkohola.
Za razliku od situacije u Maja pubu, staklo kluba Shine bilo je čvrsto, pa se nije razbilo niti nakon više bačenih boca. Iako u ovom incidentu nije počinjena materijalna šteta niti je itko bio ozlijeđen, 19-godišnjak je priveden u prostorije policije gdje je proveo noć jer mu je alkotest izmjerio čak 1,8 promila alkohola u krvi.
Inače, po statistikama PU zadarske, prekršaji iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira najčešće se događaju petkom, subotom i nedjeljom na ulici, u ili ispred ugostiteljskih objekata. Stoga policija u to vrijeme provodi i pojačani nadzor na takvim mjestima, no unatoč svim naporima očito je kako se ovakvi incidenti ne mogu izbjeći niti spriječiti.