Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ovaj put će ostati na dužem liječenju?

Autor: Suzana Bandić

06.12.2009. 23:00
Ovaj put će ostati na dužem liječenju?

Foto: Zvonko KUCELIN



Grdović je najnoviji incident izazvao na jednom zadarskom vjenčanju gdje je banuo nepozvan i u vidno alkoholiziranom stanju. Odvezen je na Odjel psihijatrije u zadarsku Opću bolnicu, gdje je uz osobni pristanak ostao na liječenju
Popularni zadarski pjevač i kantautor Mladen Grdović krajem prošlog tjedna našao se ponovno u središtu kuloarskih priča zbog neprimjerenog ponašanja u javnosti, a situacija je kulminirala u noći sa subote na nedjelju kada je pjevač zbog problema s alkoholom dospio na Odjel psihijatrije Opće bolnice Zadar.
Grdović je, kako doznajemo, u subotu kasno navečer izazvao incident na jednom zadarskom vjenčanju gdje se pojavio nepozvan i to u vidno alkoholiziranom stanju nakon čega je počeo praviti probleme. Ubrzo je pozvana Hitna pomoć koja ga je odvezla u zadarsku bolnicu gdje će, kako doznajemo, uz osobni pristanak ostati na dužem liječenju od alkohola.
Samo dva dana ranije, odnosno u četvrtak navečer, Grdović je u alkoholiziranom stanju izazvao incident u zadarskom noćnom klubu Maraschino gdje je u kućnom izdanju, odnosno papučama i trenerci, upao na koncert grupe Nas Quatros. Popeo se na pozornicu, uzeo mikrofon i počeo pjevati svoje, ali i pjesme Miše Kovača što je više nalikovalo izrugivanju. Prethodno se okupljenima požalio na osobne probleme kazavši kako je pobjegao od kuće jer ga maltretira supruga.
Članovi grupe pokušali su Grdovića na pristojan način maknuti s pozornice, no on se, potaknut ovacijama iz publike očito željne skandala i likovanja zbog tuđe nevolje, tamo zadržao oko pola sata. Potom se udaljio, a kako neslužbeno doznajemo, ispred kluba su ga dočekali policajci koji su s njim razgovarali te ga zbog sigurnosti odvezli kući policijskim automobilom.
Sredinom prošlog mjeseca Grdović se također našao u centru interesa javnosti kada je u subotnji provod poveo dvadesetak zadarskih tinejdžera, a nakon što se društvo razišlo, on je automobilom parkiranom tik do kafića oborio nekoliko sjedalica. Samo pukom srećom tada nitko nije ozlijeđen.
Najveću buru i medijsku prašinu Grdović je podigao proljetos kada je zbog obiteljskog nasilja završio na Prekršajnom sudu u Zadru. Tada je novinarima našeg lista tvrdio kako je tamo zbog imovinsko-pravnih problema, a nedugo potom pravomoćno je osuđen na uvjetnu kaznu od osam dana zatvora koju će morati odslužiti ukoliko u roku od godinu dana napravi sličan prekršaj. Incident se dogodio
u dvorištu njegove obiteljske kuće u Arbanasima kada je Grdović u alkoholiziranom stanju prijetio najužim članovima svoje obitelji. Na poziv njegova brata intervenirali su policajci koji su Grdovića odveli u policijske prostorije gdje je ostao do otriježnjenja. Pjevač je tada odbio liječničku pomoć, no pritisnut problemima nakon ovih najnovijih, učestalih incidenata, konačno je pristao.
Podsjetimo, Grdović se prije dvije i pol godine, a nakon što je u alkoholiziranom stanju počinio dvije prometne nesreće, liječio od alkohola u zadarskoj bolnici.