Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Izuzeta javnost sa suđenja za ropstvo i seksualno zlostavljanje

06.12.2011. 23:00
Izuzeta javnost sa suđenja za ropstvo i seksualno zlostavljanje


Maloljetnica je mladića optužila da ju je u podstanarskom stanu držao protivno njezinoj volji, oduzeo joj dokumente i prisiljavao na služenje i seksualne odnose. U telefonskom razgovoru požalila se majci, a majka je nazvala zadarsku policiju


Zbog sumnje da je 20 dana držao u ropstvu i prisiljavao na seksualne odnose maloljetnicu iz okolice Bihaća, jučer je na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru sjeo 32-godišnji državljanin BiH gdje mu je nakon desetomjesečnog pritvora započelo suđenje za navedena kaznena djela. No, zbog zaštite identiteta žrtve, ali i obiteljskog života žrtve i samog optuženika, raspravni sudac Boris Radman, odlučio je suđenje provesti iza zatvorenih vrata sudnice te isključiti javnost sve do izricanja presude.
Podsjetimo, 32-godišnjak iz Cazina, inače ilegalni građevinski radnik na zadarskom području, uhićen je još 22. veljače ove godine nakon što ga je zadarskoj policiji prijavila majka tada 17-godišnje djevojke. Isti dan prepraćen je istražnom sucu Anti Aniću, a nakon što su i on i njegova navodna žrtva dali iskaze, određen mu je pritvor u kojemu se i danas nalazi.
Cazinjaninu se, naime, na teret stavlja da je od konca siječnja pa do uhićenja, 17-godišnjakinju iz Bišćana kraj Bihaća u susjednoj BiH, 20 dana držao kao ropkinju
u unajmljenom stanu katnice u Ulici Jerolima Miše u Zadru. Prema njezinu svjedočanstvu on ju je u podstanarski stan doveo na prijevaru te tamo protivno njezinoj volji zadržao. Djevojci je navodno nakon upoznavanja rekao da ima 25 godina, da je hrvatski državljanin koji ima kuću u Zadru, obećao joj brak i tako namamio da dođe u Zadar. Nakon dolaska, on joj je navodno oduzeo dokumente, prisiljavao ju na težak fizički rad i služenje te ju prisiljavao na seksualne odnose, što je ona trpjela 20 dana, a onda o svemu mobitelom obavijestila svoju majku. No, ono što je u cijelom slučaju ostalo “visjeti u zraku” jest činjenica da je par stanovao na katu obiteljske kuće, a u prizemlju njihovi stanodavci koji tijekom cijelog tog vremena, iako su viđali djevojku, ništa neobično nisu primijetili, niti im se ona sama požalila.
Cijeli slučaj rasvijetlit će se tijekom ovog sudskog postupka gdje će osim stanodavaca, svoja svjedočanstva iznijeti nekoliko prijatelja nekadašnjeg para, rodbina, a osim toga, i oni sami imat će priliku iznijeti svaki svoju stranu priče.


Cimer iz ćelije izudarao ga šakama i oštetio mu sluh




Prije samog početka sudskog postupka osumnjičeni 32-godišnjak zamolio je raspravnog suca Borisa Radmana da govori “malko glasnije”. Pojasnio je kako slabo čuje jer je dan ranije od svog cimera u zatvorskoj ćeliji dobio nekoliko udaraca u predjelu desnog uha. Udarci su, pojasnila je njegova braniteljica Rea Atelj, kod njega prouzročili oštećenje sluha. Što je bio razlog žestokom obračunu, nije poznato.