Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pomorci nagradu proslavili uz koncert i zakusku

06.12.2011. 23:00
Pomorci nagradu proslavili uz koncert i zakusku


Pomorska škola u Zadru prva je škola koja će dobiti godišnju nagradu Ministarstva mora prometa i infrastrukture. Povodom dobivanja nagrade, ali i blagdana Sv. Nikole, zaštitnika svih pomoraca, profesori, suradnici i najbolji učenici škole jučer su u Arsenalu proslavili na druženju uz glazbene goste i zakusku.
– Djelujemo u relativno maloj zajednici, ali naša škola obrazuje vodeće pomorce u svijetu. Rezultat je to predanog rada djelatnika koji rade na vrhunskoj razini još od samog završetka rata, opremamo se skupom, ali nužnom opremom te ulažemo značajna sredstva u obrazovanje naših učenika, s ponosom je rekao ravnatelj škole Svetko Perković.
Osim osnivača Županije i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za nabavu najsofisticiranije opreme škola se brine i sama te ju nabavlja i vlastitim sredstvima koja osigurava radeći nekoliko poslova, od izobrazbe pomoraca, posredstva u zapošljavanju učenika, računalnog tečaja i sličnih djelatnosti.
Na sinoćnjoj proslavi u Arsenalu sudjelovali su profesori i suradnici škole te su iz svih razreda pozvani najbolji učenici. Okupljene je zabavljao Zaratino bend te bend sastavljen od mladih glazbenih nada Pomorske škole.
Jučer je ujedno obilježen i Dan škole i to polaganjem vijenca za sve poginule pomorce te zajedničkim odlaskom profesora i učenika na svetu misu.