Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Milinković mora ukloniti sve zapreke koje priječe prolaz stanarima!

Autor: Suzana Bandić

06.12.2012. 23:00
Milinković mora ukloniti sve zapreke koje priječe prolaz stanarima!

Foto: PIXSELL



Temeljem naloga gradonačelnika Zvonimira Vrančića pravna služba Grada Zadra Općinskom sudu predala je ovršni prijedlog, nakon čega je sutkinja Ovršnog odjela tog suda Dubravka Novaković donijela nepravomoćno ovršno rješenje u korist Grada, a ujedno i stanara tzv. Galićevih zgrada u Diklu. Tim ovršnim rješenjem koje datira od 30. studenog ove godine Nikši Milinkoviću se nalaže da ukloni sve zapreke koje je postavio, a koje priječe prolaz stanarima tzv. Galićevih zgrada u Diklu do njihovih stanova.
Da bi za stanare zgrada koji su već osam mjeseci bez pristupnog puta to bio kraj njihovih problema ovo ovršno rješenje treba potvrditi viši, Županijski sud u Zadru.
Odvjetnik Milinkovićevih Božo Vrkić uvjeren je, međutim, kako ovakva odluka ni po kojoj pravnoj osnovi ne može postati pravomoćna.
– Ovo rješenje doneseno je po prijedlogu za ovrhu Grada Zadra temeljem rješenja Komunalnog odjela Grada u kojemu stoji da Nikša Milinković mora ukloniti zapreke koje je postavio na javno prometnoj površini, a ta površina zapravo predstavlja privatno vlasništvo i upisana je kao takva na ime Mirjane Milinković. Ta rješenja na temelju kojih je Grad Zadar podnio prijedlog za ovrhu nisu ovršne isprave u smislu članka 23, stavku 1. i 3. Ovršnog zakona – kaže Vrkić pojašnjavajući kako ovršna odluka donesena u upravnom postupku i ovršna nagodba sklopljena u upravnom postupku predstavlja ovršnu ispravu samo u slučajevima kada se potražuje isplata novca. Budući da se u ovom slučaju ne radi o isplati novca, već se traži od Milinkovića da odradi neke konkretne radnje, Vrkić tvrdi kako su Općinski sud i sutkinja Dubravka Novaković donijeli nezakonitu odluku.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU