Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Utakmicu može odlučiti jedna pogreška

Autor: Šime Ćurko

06.12.2012. 23:00
Utakmicu može odlučiti jedna pogreška

Foto: Zvonko KUCELIN



Protiv Splita trebat će nam dosta strpljenja, baš kao što smo ga imali u dvije utakmice protiv Slavena na Stanovima


Kad nema Jakova Suraća, tu je Jure Jerbić. Iako im se ponekad podudaraju i pozicije u momčadi (zadnji vezni) Suraća i Jerbića najviše povezuje kapetanska vrpca. Kad počne od prve minute kapetan je Surać, u suprotnom prvi u redu vrpcu čeka Jerbić.
A što očekuje Zadar sutra protiv Splita?
– Pobjedu. U nekim drugim okolnostima, gledajući kvalitetu Splita, mogli bismo reći da ni bod ne bi bio loš. Međutim, s obzirom na poziciju na ljestvici da nam dolazi Barcelona morali bismo ići na tri boda – smatra Jerbić svjestan situacije u kojoj se momčad sa Stanova nalazi.
– Ako ne pobijedimo, postoji mogućnost da na odmor odemo kao posljednja momčad lige, a to nikako ne bi bilo dobro. Osvojimo li tri boda možemo i do 10. mjesta i, što je još važnije, približili bismo se klubovima iz sredine ljestvice. Iako su nam i do sada sve utakmice bile važne, Split je za nas sigurno utakmica sezone.
Momčad iz Parka mladeži pod vodstvom Zorana Vulića gura jako dobro. “Crvena opasnost” ove je sezone kod kuće zagorčala život i Dinamo.
– Poznate su nam kvalitete Splita koji se bori za Europu. Split je klasičan spoj iskusnijih i mladih igrača, a to je uglavnom i najbolja kombinacija. Za razliku od njih mi imamo neke druge brige i one su vezane za borbu za ostanak. U tom dijelu u posljednjim kolima ide mnogo bolje. Protiv Slavena i Cibalije smo uspjeli povezati dvije domaće pobjede, što nam se dugo nije dogodilo. Jedino za čime žalim je ispadanje iz Kupa od Slavena.
Zadar je konačno na Stanovima počeo izgledati kao pravi domaćin.
– Više ne srljamo toliko prema naprijed tražeći gol po svaku cijenu. Pobijediti se može i u 90. minuti i u sudačkoj nadoknadi. Protiv Splita trebat će nam dosta strpljenja, baš kao što smo ga imali u dvije utakmice protiv Slavena na Stanovima. Dogodi li se da budemo previše razmišljali o napadu, prijeti nam kontra Splita koji ima nekoliko sjajnih igrača. U napadu to su svakako Rebić, Belle i Vojnović. Njima nikako ne smijemo ostaviti prostora jer bismo mogli doći u velike probleme.
Jerbića protiv Splita čeka pozicija stopera na kojoj će uz njega igrati i Ivan Šimurina, dok je Igor Prahić na poziciji korektora.
– Znamo da nas sve zajedno čeka dosta posla. Nadamo se samo da ćemo se na kraju svi zajedno radovati novoj pobjedi. Vjerujem da će to biti utakmica u kojoj jedna pogreška može odlučiti pobjednika. Dakle, moramo biti silno oprezni.