Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Brzina jedino rješenje za Ragusu

06.12.2013. 23:00
Brzina jedino rješenje za Ragusu


Košarkašice Zadra večeras će protiv Raguse u 9. kolu A-1 lige na Višnjiku tražiti put do četvrte pobjede ove sezone. U posljednja četiri dvoboja u ligi Zadar je triput izgubio i čini se da je ekipa Marija Mazije u lošem ritmu, No, ne slažu se svi s ovom tvrdnjom.
– Ako pogledamo ekipe od kojih smo izgubili ne trebamo biti razočarani. Pula i Šibenik su vrlo kvalitetne ekipe, a Trešnjevka je odlično iskoristila to što nemamo centra. Stoga se ne mogu složiti s tvrdnjom da smo u krizi ili loše ritmu. Jednostavno, naišli smo na raspoloženije protivnice i stoga naš dosadašnji učinak od tri pobjede i četiri poraza smatram realnim – kaže Ina Marin, zadarska razigravačica i šuterica. Upravo je šut segment igre koji je zakazao u posljednjim nastupima Zadra. Izuzme li se utakmica protiv Gospića, koja je zbog kvalitete protivnika bila više revijalnog nego li natjecateljskog karaktera, Zadar je u posljednja tri nastupa ubacio 157 poena, manje od 53 po utakmici.
– Teško je objasniti tako loš postotak šuta. Trenutačno je u najboljoj formi je Glorija Sikirić koja pogađa sve više i očekujem da će biti još bolja. Antonija Erslan također može pogoditi iz daljine i trebala bi više šutirati. Znam da se i od mene traže koševi, ali protivnice me najčešće blokiraju i tako skoro uvijek pucam preko ruke.
Koje je rješenje?
– Nema druge nego još više ubrzati igru i pokušati iz kontri i polukontri dolaziti do situacija u kojima ćemo imati otvorene šutove. S obzirom na nedostatak centra naše šanse u napadu u igri pet na pet protiv većine klubova u ligi nisu velike. Lara Nikpalj od košem odrađuje odličan posao, no ne možemo se osloniti samo na nju kao jedinog centra. Uostalom, Nikpalj je krilna igračica.
Ni Ragusa nema visoku igračicu.
– To bi mogla biti naša šansa, posebno ako zaustavimo Ivonu Matić, njihovu najbolju igračicu. Mislim da su naše dvije ekipe podjednake kvalitete. Dobro smo se pripremili za utakmicu, promijenili smo cijeli koncept treninga baš zbog problema sa šutom i očekujem da će se to vidjeti protiv Raguse – zaključuje Marin.   
Raspored 9. kola: Zadar – Ragusa (večeras, 18 sati), Novi Zagreb – Studenac Omiš, Rockwool Pula – Trešnjevka, Šibenik – Gospić, Split – Medveščak, Pleter je slobodan.