Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zabavna strana matematike

06.12.2013. 23:00
Zabavna strana matematike


U biogradskoj Područnoj školi Tkon na otoku Pašmanu, kao i u cijeloj Republici Hrvatskoj održana je četvrtak s početkom u 18 sati Večer matematike koja je osmišljena kao skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici.
Prema riječima učiteljica Irene Bojmić i Ružice Slišković koje su uspješno organizirale događaj, Večer matematike pokrenulo je Hrvatsko matematičko društvo uz potporu Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, a u njoj je sudjelovalo dvjestotinjak škola iz cijele Hrvatske.
Večer je zamišljena da djeca zajedno s roditeljima, braćom, tetama… kroz rješavanje zanimljivih zadataka zavole matematiku i na taj način uvjere da ovaj predmet nije težak, već da može biti itekako zabavan i koristan.
– Sudjelovanjem u zabavnim aktivnostima otkrit ćete često zaboravljenu, zabavnu stranu matematike i prisjetiti se da matematičke probleme svakodnevno svi uspješno rješavamo, kazale su tkonske učiteljice.
U rješavanju zadataka sudjelovalo je više od trideset učenika i njihovih pratitelja. Prema komentarima starijih, ali i djece večer je ispunila svoj cilj i vesele se zajedničkom susretu iduće godine.