Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Strukovnu školu došli vidjeti stručnjaci iz Kirgistana i Taždikistana

06.12.2016. 23:00
Strukovnu školu došli vidjeti stručnjaci iz Kirgistana i Taždikistana


Zadarske strukovne škole danas su otvorile svoja vrata svim zainteresiranim osmašima kako bi ih upoznali s nastavnim programima i sadržajima koje im nude.
Inicijator Dana otvorenih vrata strukovnih škola, ravnatelj Strukovne škole Vice Vlatkovića Tihomir Tomčić, pojašnjava kako se tijekom cijelog tjedna obilježava Europski tjedan promocije strukovnih zanimanja u cijeloj Europskoj uniji.
– Došao sam na ideju da sve strukovne škole u Zadru isti dan otvore svoja vrata i svi su se odazvali na ovaj poziv. Iznenađen sam da nam dolazi ovoliko osmaša, a predstavit ćemo im sve ono što karakterizira rad naše škole kako bi vidjeli što ih zanima i što ih može potaknuti kako bi upisali ovu školu, istaknuo je Tomčić.
Učenici SS Vice Vlatkovića proveli su zainteresirane osmaše po cijeloj školi, objasnili im što sve rade, koja zanimanja im se nude i slično.
Strukovna škola Vice Vice Vlatkovića izuzetno je popularna škola posljednjih godina, a Tomčić naglašava kako Zadar ima jako dobre strukovne škole koje su dobro opremljene i koje učenicima mogu ponuditi kvalitetan program.
– Vrlo je važno da dijete upiše strukovnu školu za zanimanje koje želi raditi kasnije u životu, dodao je Tomčić.
Iz UNDP-a jučer je upravo u posjet Strukovnoj školi Vice Vlatkovića stiglo izaslanstvo iz Kirgistana i Taždikistana, koje je došlo vidjeti školu, upoznati se s načinima obrazovanja, razmijeniti iskustva, a posebno ih, dodao je Tomčić, zanimaju obnovljivi izvori energije, pa su najprije svratili vidjeti električna vozila.