Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Šibenik i u problemima opasan

Autor: Andrija Dešpoja

07.01.2010. 23:00
Šibenik i u problemima opasan

Foto: Filip BRALA



Gledamo samo sebe i pripremamo se kako bi se pripremali da su se Šibenčani pojačali ili ostali u istom sastavu – kaže Plantak


Premijera u 2010. godini za košarkaše Borik-Puntamike bit će sutra na Baldekinu gdje igraju protiv Šibenika u sklopu 10. kola A-1 lige. Ukupno peto gostovanje ove sezone će biti za Puntamičane prilika da se konačno oslade uspjehom van Jazina, a u prilog im sigurno ide činjenica da se Šibenik nalazi u velikim problemima. Ti problemi su počeli još krajem 2009. godine kad je nakon nekoliko poraza smijenjen trener Nenad Amanović, a kulminiralo je sve prethodnih dana rasipanjem momčadi s Baldekina zbog ogromne financijske dubioze koja je zatresla temelje ovog nekad velikog kluba. U pravcu Zadra se zaputio 213 cm visoki Miro Bilan, još ranije je otišao Dženan Rahimić dok su na izlaznim vratima još dvojica stožernih igrača, Luka Petković i Miro Filipović. Sve to može dosta olakšati posao zelenima da se dočepaju važna dva boda već na prvom ovogodišnjem gostovanju, ali može biti kontraproduktivno kako navodi i strateg Puntamičana, Neven Plantak. U takvim situacijama kad se unaprijed upisuje dva boda zna često biti vrlo motivirajuće za druge igrače, a s tom parolom Plantak vrlo oprezno očekuje ovaj susret.
  – Šibenik je definitivno u problemima, otišao im je glavni centar Bilan, Rahimića nema već neko vrijeme dok su istu želju izrazili  Petković i Filipović koji bi mogli nastupiti protiv nas. No, ipak sva ova pompa oko Šibenika nije nam definitivno koristila, jer se ne želimo okupirati tuđim problemima. Gledamo samo sebe i pripremamo se kako bi se pripremali da su se Šibenčani pojačali ili ostali u istom sastavu – na prvu će Plantak koji je svjestan da izostanak centarske linije Bilan-Rahimić umnogome olakšava posao njegovim igračima, ali i i ta činjenica bi mogla biti “mač s dvije oštrice”.
  – Prošli put kad smo s njima igrali u 1. kolu u Jazinama mladi Vrlika nam je pravio velike probleme što dovoljno govori da nam neće biti nimalo lako unatoč izostancima njihovih važnih igrača. Na terenu će se naći pet naših naspram pet njihovih i nitko nema pravo unaprijed upisivati bodove dok se to ne riješi na parketu. Mi idemo po pobjedu kao i pred svaku našu utakmicu, a u sportu je sve moguće što sam doživio mnogo puta i na svojoj koži. Ako ne uđemo sa stopostotnim angažmanom nije nam zagarantirana pobjeda protiv naših kadeta, a kamoli protiv Šibenika na Baldekinu.
 Polovica sezone je iza Vas i primjetno je da se ova mini-pauza iskoristila kod mnogo klubova za jačanje rostera.
– Svi se pojačavaju što dovoljno govori o ambicijama većine A-1 ligaša. Svima prijeti teška borba za opstanak, a opet je Liga za prvaka nadohvat ruke. Tako je Split uzeo Mimicu koji je bio jedan od najboljih igrača prošle sezone igrajući za Šibenik. Ante Delaš, brat od poznatijeg Marija, je pojačao Trogir, Dubrovnik je uzeo Filipa Krušlina iz Cibone dok su najbolji posao napravili Kaštelani angažiranjem Ljube Šamadana koji je jedan kvalitetan i raznovrstan igrač visok 208 cm s kojim će jedna vrlo dobra i mlada momčad Kaštela dosta profitirati. Kad se ovo pogleda onda je jasno da nemamo pravo nikoga podcijenjivati ni u kakvoj situaciji, nego moramo biti koncentrirani samo na svoje dvorište, marljivo raditi te čekati našu priliku, a Šibenik je sigurno stanica gdje želimo dovršiti dobar posao koji nismo znali konkretizirati na našim gostovanjima u Trogiru i Slavonskom Brodu – za kraj je kazao Plantak.