Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ukrali mu mobitel i auto, a on zapucao za njima

Autor: Suzana Bandić

07.01.2010. 23:00
Ukrali mu mobitel i auto, a on zapucao za njima


Grdović je u pratnji mlađeg nepoznatog muškarca upao Bakiću u stan te mu nakon verbalnog i fizičkog sukoba odnio mobitel i ključ “fiat punta”. Potom su otključali automobil i odvezli se, a Bakić je prema njima s prozora stana zapucao iz automatske puške, no srećom nitko nije ozlijeđen
Zadranin Josip Grdović zvani Gušter (26) jučer je uz kaznenu prijavu zbog teške krađe i neprovedivosti doma priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru. Naime, zadarska je policija Grdovića uhitila 6. siječnja, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja utvrđena je osnovana sumnja da je on 5. siječnja u popodnevnim satima u Ulici Franje Petrića u Zadru u društvu mlađe muške, policiji još uvijek nepoznate osobe, nasilno ušao u stan 23-godišnjeg Zadranina Gorana Bakića. Nakon verbalnog i fizičkog napada, Grdović i njegov ortak, Bakiću su iz ruke istrgnuli mobitel i ukrali ključeve osobnog vozila marke “fiat punto” zagrebačkih registarskih oznaka, a potom otišli na parking do vozila, otključali ga i odvezli se u nepoznatom pravcu. Policija je sutradan, 6. siječnja, pronašla ukradeno vozilo u Ulici Miroslava Krleže u Zadru i potom uhitila Grdovića.
Osim Grdovića, kaznenu prijavu zaradio je i Goran Bakić jer su policajci provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je on, nakon što su Grdović i njegov pomagač izišli iz njegova stana odnijevši mu mobitel i ključeve automobila,
s prozora zgrade pucao iz automatske puške. Tu je pušku nelegalno posjedovao pa mu stoga slijedi kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom kao i zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.
Povod ovom nesvakidašnjem obračunu, navodno su nerazriješeni imovinski odnosi između Bakića i Grdovića.
Grdović je jučer iznio svoju obranu, a nakon saslušanja istražni ga je sudac Milan Pečina pustio na slobodu uz mjeru opreza, odnosno zabranu prilaska Bakiću.
Inače, i Grdović i Bakić otprije su poznati policiji, a protiv njih se na zadarskom Županijskom sudu vodio postupak zbog preprodaje speeda i ecstasyja. U ponovljenom sudskom postupku njih su dvojica 22. siječnja prošle godine bili proglašeni krivima te su im izrečene kazne; Grdoviću zatvorska kazna u trajanju od tri godine, a Bakiću uvjetna kazna i mjera pojačane brige i nadzora.
Grdoviću je to bila četvrta presuda, a druga zbog zloporabe opojnih droga. Zadarska javnost pamti ga i po incidentu iz 2006. godine kada je njegov pas nasrnuo na policijskog inspektora Josu Bubnjara prilikom pretresa njegova doma zbog sumnje na preprodaju opojnih droga.
Kada je riječ o Goranu Bakiću, njega Zadrani pamte po još jednom incidentu s automobilom. Naime, njemu je 17. veljače 2007. godine, u sitnim noćnim satima uporabom otvorenog plamena zapaljen “opel kadet” koji je bio parkiran ispred zgrade u kojoj stanuje na Putu Petrića. Policija je nakon obavljenog očevida utvrdila da je oštećen i moped marke “gilera runner 50” kojega je koristio Bakić. Za to djelo kasnije je optužena njegova bivša djevojka I. D.