Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Stankovci u investicijskom ciklusu

07.01.2011. 23:00
Stankovci u investicijskom ciklusu


Ova kriza imala je jednu pozitivnu stvar. Bili smo na testu kako poslovati kada imaš malo, a da sve funkcionira. Treba znati sve zadržati. Iako smo lani imali smanjene prihode mi nismo potrošili više nego što smo imali. Moja očekivanja u 2011. godini su da će se nastaviti investicijski ciklus. Također ove godine očekujemo početak gradnje solarne elektrane, najavljuje Baradić


Naš konačni cilj je zaustaviti trend odlaska ljudi s ovog prostora, a da bi zadržali ljude trebamo za to stvoriti preduvjete. Mlade ljudima treba podržati u školovanju, ojačati gospodarstvo kako bi imali gdje tražiti posao, obiteljima s malom djecom pomoći na početku, platiti im vrtić, pomoći u izgradnji kuće, a pritom misliti i na društveni život i pomagati onim kojima je najpotrebnije. Time smo se mi rukovodili kada smo radili naš proračun ne samo za ovu godinu, nego i za prošle, govori načelnik Općine Stankovci Željko Baradić.
U skladu s tim od 7,3 milijuna proračuna za 2011. gotovo milijun kuna otići će kroz različite programe pomoći i potpore tamošnjem stanovništvu. Za rad vrtića koji se u Stankovcima na plaća izdvojit će se 431 tisuća kuna, za pomoć obiteljima s više djece 60 tisuća kuna koliko je planirano i za novorođenčad, za javne potrebe u kulturi i sportu 238 tisuća kuna. Studentima je namijenjeno 205 tisuća kuna.
Najveća proračunska stavka je ulaganje u infrastrukturu u poslovno-poduzetničku zonu Novi Stankovci za što se planira uložiti 1,9 milijuna kuna. Baradić ocjenjuje kako je najgore za nama te kako treba biti spreman za nove investitore, što je i za očekivati u općini gdje prihodi od poreza na dobit čine najveći dio prihodovne strane proračuna.
– Ova kriza imala je jednu pozitivnu stvar. Bili smo na testu kako poslovati kada imaš malo, a da sve funkcionira. Treba znati sve zadržati. Iako smo lani imali smanjene prihode mi nismo potrošili više nego što smo imali. Moja očekivanja u 2011. godini da će se nastaviti investicijski ciklus. U 2010., kada je kriza bila na vrhuncu, napravila su se dva nova objekta, a sada očekujemo da se nastavi pojačano s radom. Također ove godine očekujemo početak gradnje solarne elektrane, najavljuje Baradić.


 CURAMA ZA HALJINE, DEČKIMA ZA ODIJELO




Općina Stankovci posebno će nagrađivati one studente koji sve svoje fakultetske obveze ispune u redovnom roku.
– Svakog studenta koji završi fakultet u redovnom roku Općina Stankovci nagradit će s 5.000 kuna. Ako je cura da može kupiti haljine, dečki odijelo i da počaste društvo. I svima onima koji završe u roku osobno ću pomoći u pronalaženju posla, obećava načelnik Općine Stankovci Željko Baradić.