Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zbog napada na policajce pritvoren kickboksač iz Bibinja

07.01.2011. 23:00
Zbog napada na policajce pritvoren kickboksač iz Bibinja


Rutinska kontrola prometa u subotu se ujutro, oko 5 sati, u ulici Marka Marulića ispred noćnog kluba Forum pretvorila u gotovo filmsku akciju kada su policajci prišli BMW-u zagrebačkih registracija u koji su netom prije sjele tri osobe. Tada je, naime, 22-godišnji vozač za kojeg su policajci naknadno utvrdili da vozi bez dozvole, odnosno prije nego je položio vozački ispit, odbio postupiti po naredbi policajaca pokušavši pobjeći. No pri samom startu prednjim dijelom svog BMW-a nasjeo je na metalne stupiće na nogostupu nakon čega je ljutito izišao iz vozila i fizički nasrnuo na jednog od policijskih službenika koji su njega i dvojicu suputnika pokušali legitimirati.
Napadnutom policajcu odmah su u pomoć priskočili kolege koji su nasilnog i agresivnog 22-godišnjaka koji je uporno i dalje pružao otpor fizički svladali i vezali mu lisičine. No tu nije bio kraj incidentu i okršaju s policajcima. Naime, tada su se u fizički obračun umiješali i suputnici iz BMW-a, 17-godišnjak i 21-godišnjak koji su pokušali spriječiti policajce da 22-godišnjaka uvedu u policijsku maricu. Osim toga, već vezani 22-godišnjak i njegov godinu dana mlađi prijatelj i verbalno su se sukobili s policijskim službenicima uputivši im niz psovki ali i prijetnji nakon čega je 21-godišnjak uspio pobjeći policajcima dok su 22-godišnjak i njegov maloljetni prijatelj privedeni u prostorije policije.
U ovom su incidentu lakše ozlijeđena trojica policajaca, ali i sam 22-godišnji nasilnik koji je prilikom otpora uhićenju još i oštetio parkirani „fiat punto” u vlasništvu 26-godišnje Zadranke.
– Nad 22-godišnjakom i 17-godišnjakom provedeno je kriminalističko istraživanje, te su u 18,00 sati privedeni Istražnom sucu Županijskog suda u Zadru – izvijestili su iz Policijske uprave zadarske koja je potom protiv sve trojice podnijela kaznene prijave. Najstariji među njima, 22-godišnji član kikboxing kluba Bandog Team ZD iz Bibinja Roko Kero kazneno je prijavljen zbog napada na službene osobe i prijetnji, njegov godinu dana mlađi sumještanin za kojim policija još uvijek intezivno traga prijavljen je zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti i prijetnji, dok će njihov maloljetni kolega odgovarati samo zbog sprječavanja policajaca u obavljanju njihova posla.
Nakon saslušanja privedenih dvojice mladića dežurni istražni sudac pozivajući se na odredbe novog ZKP-a kratko je rekao:
– Jedan je osumnjičenik pušten, a drugi je zadržan u pritvoru zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.
Neslužbeno doznajemo kako je u pritvoru do mjesec dana, odnosno dok se ne ispitaju svi svjedoci zadržan Roko Kero, policiji poznat od ranije po vožnji bez vozačke i tučnjavama.


 PIJAN SKAKAO PA TAKSIJU JER GA NIJE PUSTIO S PIT BULLOM


Zbog narušavanja javnog reda i mira, omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika i držanja životinja bez nadzora policija je u subotu podnijela optužni prijedlog protiv 30-godišnjeg Zadranina. Muškarac je uhićen oko 3 sata u noći Splitskoj ulici gdje je par minuta ranije zaustavio Taxi Lulić vozilo kojim je upravljao 52-godišnjak i od njega zatražio vožnju za sebe, ali i svog psa pasmine pit bull terijer kojega je vodio na povodcu. Nakon što ga je taksist odbio voziti, 30-godišnjak mu je skočio na poklopac motora te je udarajući rukama i nogama oštetio prednje vjetrobransko staklo, a potom se popeo na krov vozila i nastavio lupati po vozilu vikom i galamom zahtijevajući od vozača da ga odveze kući.
Prestao je tek nakon što je ugledao policajce nakon čega je pokušao pobjeći vrijeđajući ih i omalovažavajući, no to mu nije pošlo ta rukom. Policajci su ga svladali, vezali te priveli u prostorije policije gdje je s obzirom na to da je napuhao 1.55 promila zadržan do otriježnjenja.