Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

24 klape zapjevale Božiću

Autor: Valentina Mlađen

07.01.2013. 23:00
24 klape zapjevale Božiću

Foto: Marin GOSPIĆ



Svi sudionici zajedno završili su koncert izvedbom pjesme Preveliku radost


Drugu godinu za redom u crkvi sv. Frane održan je tradicionalni veliki božićni koncert klapa. U organizaciji Zadarske nadbiskupije koncert održan na blagdan Sveta tri kralja okupio je čak 24 klape iz čitave županije dupkom napunivši crkvu.
– U godini smo vjere, svjedočanstva onog što jesmo, a ovaj koncert svakako je svjedočanstvo vjere iz koje su i izniknule tradicionalne božićne pjesme, popijevke i napjevi, kazao je u uvodu producent koncerta Žan Morović pozdravljajući okupljene, a osobito nadbiskupa zadarskog, msgr. Želimira Puljića, koji je nastup klapa pratio iz prvog reda.
Ukupno 24 božićne pjesme izvodilo je 15 muških, osam ženskih i jedna mješovita klapa. Koncert je otvoren prigodnom pjesmom Tri kralja jahahu u izvedbi MK Ponistra, a svi sudionici zajedno završili su koncert izvedbom pjesme Preveliku radost. U klapskom aranžmanu mogle su se čuti i pjesme poput Radujte se narodi, Veselje ti navješćujem, U se vrime, Rodilo ti žito i šenica, Kyrie eleison, Tiha noć i druge.
Ovogodišnjem koncertu odazvale su se klape Ponistra, Condura, Galija, Koporan, Donat, Asseria, Anima maris, Težaci, Sukošan, Kalelarga, Biograd, Kaleta, Bibinje, Ardura, Vir, Zikva, Magnificat, Kandelora, Kapric, Karmel, Garofuli, Libar, Luna i Kolajna.