Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Prodajom nekretnina do 30 milijuna kuna za Polikliniku

Autor: Ivana Burica

07.01.2013. 23:00
Prodajom nekretnina do 30 milijuna kuna za Polikliniku

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Taj bi novac, sukladno sporazumu koji su prije nekoliko godina potpisali tadašnji zadarski župan Ivo Grbić i ministar zdravstva Neven Ljubičić, bio uložen u uređenje Poliklinike


Uprava Zavoda za javno zdravstvo Zadar je predložila, a Upravno vijeće Zavoda prihvatilo prijedlog o prodaji dviju zgrada – zgrade sjedišta Zavoda na Kolovarama te zgrade na Bilom brigu, u kojoj se nalazi Agrooprema.
– Skupljena je kompletna dokumentacija koju prosljeđujemo Zadarskoj županiji, a Županijska skupština trebala bi donijeti odluku o prodaji dviju nekretnina, kaže ravnatelj zadarskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Zoran Škrgatić ističući da će se natječaj za prodaju navedenih objekata raspisati tek po preseljenju Zavoda za javno zdravstvo u novu Polikliniku.
Po riječima Škrgatića to bi se moglo dogoditi krajem lipnja.
Procijenjena vrijednost zgrade Zavoda za javno zdravstvo na Kolovarama, koja bi se, sukladno Prostornom planu trebala preurediti u hotel, iznosi najmanje 26 milijuna kuna. Zgrada na Bilom brigu po procjeni ovlaštenoga sudskog vještaka vrijedi četiri milijuna kuna što ukupno iznosi najmanje 30 milijuna kuna. Taj bi novac, sukladno sporazumu koji su prije nekoliko godina potpisali tadašnji zadarski župan Ivo Grbić i ministar zdravstva Neven Ljubičić bio uložen u uređenje Poliklinike.
Dio tog novca, riječ je 10-ak milijuna kuna, svakako će se uložiti i u uređenje novih prostora ZJZ-a u zgradi Poliklinike. Ako se zna da je za opremanje nove zgrade Poliklinike vrijedne 150 milijuna kuna još potrebno čak 70 milijuna kuna, jasno je da bi novac od prodaje zgrada ZJZ-a itekako dobro došao. No po informacijama kojima raspolažu ravnatelj Zavoda dr. Neven Škrgatić i županijski pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb dr. Josip Kraljić, upita zainteresiranih kupaca za sada nije bilo.
Atraktivni objekt na Kolovarama rasprostire se na ukupno 1.695 metara četvornih raspoređenih na pet etaža, a pripada mu i okolno zemljište površine 1.090 kvadrata. Zgrada na Bilom brigu prostornog je obuhvata 233 kvadrata, a na pripadajuće joj zemljište otpada još 1.467 kvadrata.