Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Pokazali karakter i u porazu

07.02.2011. 23:00
Pokazali karakter i u porazu


Ostaje žal nakon poraza, ali i zadovoljstvo što smo pokazali karakter i uspjeli dovesti utakmicu u neizvjesne vode nakon velikog zaostatka – kaže Juran


Unatoč porazu u Dubrovniku Puntamičani imaju donekle razloga za zadovoljstvo najviše stoga što se uspjelo izgubiti manjom razlikom nego što su poraženi Dubrovčani u Jazinama u prvom dijelu sezone. Zadovoljstvo može donijeti podatak da su se “zeleni” nakon katastrofalnog početka utakmice, kad su na trenutke zaostajali čak 18 poena razlike, uspjeli vratiti u egal te zaprijetiti potpunim preokretom. No ponestalo je snage ili bolje reći koncentracije u završnici i bodovi su ostali u Dubrovniku. Za pobjedu u gostima ipak je potrebno odigrati kvalitetno u kontinuitetu, a ne samo u nekim njenim dijelovima što će potvrditi pomoćnik trenera Plantaka Ivan Juran.
– Bilo je izrazito napeto u završnici iako početak utakmice to nije nimalo sugerirao. Ušli smo jako loše u susret, promašivali otvorene šuteve, vrlo brzo izgubili sigurnost što su Dubrovčani posebice preko Perića i Došena obilato koristili. Nismo se ni okrenuli, a već smo se našli u velikom zaostatku. Na trenutke je znalo biti i 18 razlike, ali smo uspjeli u posljednje tri minute do poluvremena svesti taj minus na 12 razlike, što nam je dalo nadu da možemo u drugom dijelu pokušati ispraviti nedostatke iz prvog.
U nastavku su Zadrani brzo sustigli i prestigli Dubrovnik. Ipak na kraju je nedostajalo hrabrosti i sreće za dva boda koji bi silno olakšala situaciju u posljednja četiri kola.
– Treća četvrtina je bila puno bolja nego prve dvije. Uspjeli smo odigrati obranu po našim željama te smo napadački postajali sve opasniji. Smanjili smo pomalo tu prednost domaćih košarkaša te smo u posljednjih pet minuta ušli čak i s prednošću. Okrenula se situacija naglo u našu korist, ali su Dubrovčani tada pronašli rješenje za izlazak iz te krize u koju su upali. Najviše zahvaljujući njihovoj igri na centre gdje nam je pravio velike probleme Vranješ.
Serija bacanja koju je domaćin zaradio u ključnim trenucima bila im je dovoljna da se oslade pobjedom.
– Ostaje žal nakon poraza, ali i zadovoljstvo što smo pokazali karakter i uspjeli dovesti utakmicu u neizvjesne vode nakon velikog zaostatka. Uz to izgubili smo s manje od osam razlike i to nam je po pitanju međusobnih omjera s Dubrovčanima donijelo prevagu za nastavak natjecanja.
Zbog završnice Kupa Krešimira Ćosića nastavka A-1 lige je za dva tjedna. Nakon toga uslijedit će vjerojatno najvažnija utakmica sezone za “zelene”. U Jazine stiže Zabok koji treba pobijediti ako se misli ostvariti Liga za prvaka.
– Prvenstvena stanka će nam jako dobro doći s obzirom na to da imamo nekolicinu bitnih igrača koji su ili pod ozljedama ili pod virozom. Sa spremnim igračima u svakoj utakmici imamo šansu za pobjedom i za Zabok će nam trebati svaki igrač. Oni su nam izravni konkurenti te želimo pobjedom mirnije dočekati završnicu prvenstva. Bitna nam je ta pobjeda, jer bi u tom slučaju imali 2:0 omjer sa Zabočanima i u bilo kakvim krugovima bili bismo u prednosti.


 ZABOK I KVARNER




Moguće je da će Zadranima za plasman u Ligu za prvaka trebati tek dva domaća slavlja, nad Zabokom i Kvarnerom.
– Sve je otvoreno u posljednja četiri kola, šansu imamo, samo treba biti realan i ne stvarati pritisak oko eventualnog plasmana u Ligu za prvaka. Idemo iz utakmice u utakmicu te ćemo nakon svake odigrane biti pametniji. Normalno, u domaćim utakmicama protiv Zaboka i Kvarnera želimo pobjede bez obzira na sve, a moguće je da nam to bude na kraju dovoljno i za plasman među četiri. Iako u ovakvoj izjednačenoj ligi ne može se ništa predvidjeti. Osim Splita koji je siguran te Dubrave i Trogira koji su na začelju svi ostali imaju realne izglede za plasman u Ligu za prvaka. Prva meč lopta nam je Zabok za koji se moramo maksimalno dobro pripremiti, a naša momčad, iako neiskusna, ima karakter i srce za odraditi prvenstvo do kraja.