Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Policija i GSS pronašli nestalu 76-godišnjakinju iz Lukorana

07.02.2011. 23:00
Policija i GSS pronašli nestalu 76-godišnjakinju iz Lukorana


Unatoč dozivanju i češljanju terena, nestaloj nije bilo traga sve do 14.50 sati kada ju je na području kamenoloma u Sutomišćici pronašao policijski pas. Žena je bila pothlađena jer se vani tijekom noći temperatura kretala oko nule, a imala je ogrebotine po tijelu i ozlijeđeno oko – ispričao je tajnik zadarskog HGSS-a Davor Divković


Nakon što je obitelj 75-godišnjakinje iz Malog Lukorana na otoku Ugljanu u subotu poslijepodne policiji prijavila njezin nestanak, zadarska policija i gorski spasioci uputili su se u potragu koja je potom, u nedjelju poslijepodne uspješno okončana. Naime, žena koja inače boluje od Alzheimerove bolesti tek je s manjim ogrebotinama pronađena na brdu Križine u Sutomiščici.  Zadarski HGSS sa sedam svojih članova u potragu se uputio na dojavu Centra 112 koju su primili u subotu nešto iza 17 sati, a na otok Ugljan prebačeni su policijskim gliserom. Kako je žena posljednji put viđena oko 15.30 sati u Sutomišćici nedaleko mjesne crkve, gorski spasioci, policajci i suprug nestale mještanke otuda su krenuli u pretraživati teren koji je inače, izuzev makadamskih putova, teško prohodan zbog makije. Nakon višesatne bezuspješne potrage do kasnih noćnih sati, spašavatelji su se povukli s terena nakon čega su obradili dobivene podatke i isplanirali potragu za  idući dan s kojom se započelo odmah u ranim jutarnjim satima. GSS-ovci su teren pretraživali pješačeći te uz pomoć vozila „quad”, a zajedno s njima tragala je i policija sa službenim psom.
– Unatoč dozivanju i češljanju terena, nestaloj nije bilo traga sve do 14.50 sati kada ju je na području kamenoloma u Sutomišćici pronašao policijski pas. Žena je bila pothlađena jer se vani tijekom noći temperatura kretala oko nule, a imala je ogrebotine po tijelu i ozlijeđeno oko – ispričao je tajnik zadarskog HGSS-a Davor Divković čiji su kolege potom ženi pružili prvu pomoći te ju uz pomoć „UT 2000″ nosila transportirali do svog vozila kojim su je potom prevezli do ambulante Hitne medicinske pomoći u Preku.
No dvojica od ukupno sedam zadarskih gorskih spasilaca u nedjelju su ujutro na putu prema mjestu potrage odradili još jednu hvale vrijednu  akciju spašavanja. Njih su dvojica, naime, začuli buku te krenuli za zvukom koji ih je odveo do netom nastradalog mještanina koji je automobilom sletio s ceste. Ozlijeđenom vozaču koji uistinu može reći kako je imao sreću u nesreći, dvojica su spasilaca odmah pružili pomoć i sanirali mu ozljede. S njim su sačekali službu Hitne medicinske pomoći koja ga je preuzela, nakon čega su se vratili prvotnom zadatku – potrazi za staricom.