Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Prosvjed branitelja u subotu u Zadru

07.02.2011. 23:00
Prosvjed branitelja u subotu u Zadru


Skup će započeti u 10.30 sati okupljanjem na Poljani Ivana Pavla II. U 10.45 sati predviđen je mimohod od Poljane Ivana Pavla II. pa Kalelargom sve do Narodnog trga. U 11 sati započet će prosvjedni skup na Narodnom trgu


Nakon prosvjeda u Vukovaru i Zajednica braniteljskih udruga Zadarske županije organizira u subotu prosvjed u Zadru. Prosvjed se organizira u znak potpore hrvatskim braniteljima. Skup će započeti u 10.30 sati okupljanjem na Poljani Ivana Pavla II. kod Sv. Donata. U 10.45 sati predviđen je mimohod od Poljane Ivana Pavla II. pa Kalelargom sve do Narodnog trga. U 11 sati započet će prosvjedni skup na Narodnom trgu uz obraćanje predstavnika Zajednice. Kao što se kaže u proglasu, pozivaju se svi građani Zadra i branitelji da se odazovu prosvjedu protiv progona hrvatskih branitelja.
O razlozima zbog kojih prosvjeduju predsjednik HVIDR-e Zadar Ivica Arbanas je rekao: „Trenutačno u hrvatskim zatvorima, po presudi za ratni zločin, čami oko 300 hrvatskih branitelja. Pokrenuto je 1.500 postupaka po istoj osnovi. Međutim, ja se pitam koliko je srpskih ratnih zločinaca osuđeno za Škabrnju. Hrvatsko pravosuđe čak dopušta obnovu postupka u odsutnosti već osuđenih za ratni zločin. Mislim da smo mi zdušno abolirali agresore, pa ispada da smo mi, hrvatski branitelji, išli u Kragujevac i tamo uvjeravali Srbe da je to „Velika Hrvatska.”