Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Asfaltna baza se uklapa u benkovački prostor

07.02.2012. 23:00
Asfaltna baza se uklapa u benkovački prostor


Javnim izlaganjem studije utjecaja na okoliš nastavljeno je s postupkom legalizacije asfaltne baze koja na prostoru eksploatacijskog polja Busišta 2 na benkovačkom području djeluje od 2002. godine. Investitor Osijek Koteks izgradio ju je prije devet godina kada se na zadarskom području gradila autocesta Zadar – Split. Za sada su protiv njenog djelovanja jedino Hrvatske vode jer se asfaltna baza nalazi na području trećoj, odnosno četvrtoj zoni vodozaštite.
– Postavljanje baze odobrila je hrvatska država. Osijek Koteks na tom prostoru nije jedini. Tu je i nekoliko kamenoloma, asfaltnih baza. Među investitorima je prisutan i Strabag. Mi ćemo prihvatiti i ispoštovati sve uvjete koje postave Hrvatske vode. Njihova primjedba je da se na tom području ne smiju zadržavati goriva i naftni derivati. Možda oni imaju pravo što se toga tiče, ali kako onda može postojati pumpna stanica na primjer u Obrovcu na rijeci Zrmanji, upitao je voditelj mehanizacije u Osijek Koteksu Denis Bartulović.
Pročelnica UO za prostorno uređenje, stambeno komunalne poslove i razvoj Grada Benkovca Paulina Kulaš kazala je kako do sada nije pristigla ni jedna primjedba na studiju koja je u Gradu Benkovcu izložena od 20. siječnja. Kulaš je dodala kako se djelatnost asfaltne baze uklapa u prostorno-plansku dokumentaciju Grada Benkovca i njegove gospodarske planove.