Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Hrvatsku za vikend očekuje snijeg i hladnoća

07.02.2012. 23:00
Hrvatsku za vikend očekuje snijeg i hladnoća


Hrvatsku za vikend očekuje hladno i vjetrovito vrijeme s novim sniježnim padalinama, pogotovo u gorskim predjelima, a moglo bi napadati i više od 30 centimetara novog snijega, doznaje se danas u Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ).
Snijeg se očekuju u noći s četvrtka na petak, 10. veljače, a nepovoljni vremenski uvjeti s visokim osjetom hladnoće, vjetrom i padalinama najvećim dijelom zahvatit će Jadran, priobalje i gorsku Hrvatsku.
U petak i subotu, 10. i 11. veljače, prevladavat će oblačno vrijeme uz povremen snijeg, obilniji i češći u gorskoj Hrvatskoj te u Dalmaciji. Snijega će biti i duž većeg dijela obale i na otocima. U unutrašnjosti Dalmacije i u Lici moglo bi pasti 30 do 50 centimetara snijega, a uz obalu ponegdje više od 20 centimetara novog snijega. Na južnom Jadranu ponegdje će biti i obilne kiše.
Diljem Hrvatske očekuje se jak olujni vjetar.
Najviša razina snijega, od 74 centimetra, danas je zabilježena na Zavižanu, na Plitvičkim jezerima visina snijega iznosi 62 centimetra, a više od pola metra snijega izmjereno je u Begovom Razdolju, Bilogori, Delnicama, Ogulinu, Vinkovcima.