Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Normalizirana elektroopskrba u podvelebitskom kraju

07.02.2012. 23:00
Normalizirana elektroopskrba u podvelebitskom kraju


Ekipe zadarske “Elektre” popravile su sve kvarove na 110 kilovoltnom dalekovodu u blizini Hidroelektrane Obrovac, do kojih je došlo jučer zbog jake orkanske bure, leda i posolice te je bez struje ostao veći dio otoka Paga, te mjesta u podvelebitskom kanalu i obrovačkome kraju
Od 9,30 sati normalizirana je opskrba strujom na cijelom zadarskom području.
Ekipe zadarske “Elektre” popravile su sve kvarove na 110 kilovoltnom dalekovodu u blizini Hidroelektrane Obrovac, do kojih je došlo jučer zbog jake orkanske bure, leda i posolice te je bez struje ostao veći dio otoka Paga, te mjesta u podvelebitskom kanalu i obrovačkome kraju.
Bez struje je bilo oko 5000 stanovnika u podvelebitskome kraju u mjestima Sveta Marija Magdalena, Tribanj i Rovanjska, te na obrovačkome području Kruševo, Jasenice, Žegar i Medviđa.
Na zadarskom području trajekti Jadrolinije plove redovito. U prekidu je katamaranska linija Zadar – Premuda – Silba – Olib i trajektna veza Prizna – Žigljen.
Sve gradske i prigradske autobusne linije voze prema uobičajenom redu vožnje.
Nakon pet dana prekida prometa danas u 12,45 polazi prvi autobus za Rijeku. Promet prema Zagrebu i Splitu je redovit, uz neznatna kašnjenja. Međunarodni autobusni promet i dalje je u prekidu.
Zračna luka Zadar otvorena je za sav promet od jučer poslijepodne.