Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

U Splitu dosad ozlijeđeno 775 osoba

07.02.2012. 23:00
U Splitu dosad ozlijeđeno 775 osoba


Na hitnome kirurškom odjelu splitskoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC) od petka do danas popodne primljeno je 775 pacijenata ozlijeđenih u padu na snijegu ili poledici, među kojima je 90 djece, te 25 neurokirurških pacijenata, izvijestio je predstojnik Klinike za kirurgiju Vedran Radonić.
Po Radonićevim riječima, od ukupnog broja dosad primljenih pacijenata s ozljedama čak 650 ih je bilo traumatiziranih.
“Svi kreveti na hitnome kirurškom prijamu su oslobođeni za traumatologiju dok se ova situacija ne smiri”, istaknuo je Radonić i dodao kako je u posljednjih pet dana za intervencije i imobilizaciju gipsom potrošeno onoliko gipsa koliko se u normalnim okolnostima potroši za pet godina.
Ravnatelj splitskoga KBC-a Dujomir Marasović izvijestio je kako mu je ministar zdravstva Ranko Ostojić obećao pomoć bude li potrebno.
“Nama pomoć zasad ne treba jer imamo sve što je potrebno – imamo kadrove, traumatologe, medicinske sestre, gipsere, te gipsa”, istaknuo je Marasović i dodao kako splitski KBC ima materijala za osam dana, a krvi za pet dana.
“Imamo svega i tako će biti jer smo se za ove vremenske neprilike na vrijeme pripremili”, rekao je Marasović i pritom opovrgnuo navode nekih medija po kojima u splitskome KBC-u nedostaje medicinskog materijala.