Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Najbolji će predstavljati Zadarsku županiju na državnoj smotri

07.02.2014. 23:00
Najbolji će predstavljati Zadarsku županiju na državnoj smotri


Županijski susret učenika osnovnih škola Lidrano 2014. održan je jučer u organizaciji Osnovne škole Petra Preradovića. Glavnina natjecanja održana je u školskim prostorijama, a smotra je otvorena u Kazalištu lutaka Zadar gdje su održana natjecanja iz dramsko-scenskog izričaja. Sudionike Lidrana, učenike i njihove mentore pozdravio je Mile Marasović, ravnatelj OŠ Petra Preradovića poželjevši im dobrodošlicu. Ukupno su na natjecanjima sudjelovale 23 škole, a po završetku smotre predloženi su radovi za državnu smotru.
U dramsko-scenskom izrazu pojedinačno na državno natjecanje idu radovi »Bila košulja« učenika 8. razreda Luke Miletića iz OŠ Jurja Barakovića i »Priča o Ptici« također učenice 8. razreda Mie Bujan iz OŠ Petra Preradovića. Od samostalnih novinarskih radova na državno natjecanje idu radovi »Mala, velika biljka – plod našeg kamena«, »Barka puna snova«, »Kolica su tu da me guraju kroz život« i »U tome da neprijatelji mogu naučiti voljeti jedan drugoga vidjela sam izazov«. Od školskih listova na državno idu Fontana OŠ Krune Krstića, Koraci OŠ Stanovi, Čehuljica OŠ Šime Budinića i Dite zadarsko OŠ Šimuna Kožičića Benje. Što se tiče radijske emisije dalje će »Or(g)anica« OŠ Vladimira Nazora.
Od literarnih radova na državno natjecanje ide pet radova: »Život«, »Imati krila«, »Blagdanska čestitka«, »Salveta« i »Maslačak«.
U prosudbenim povjerenstvima sjedili su glumci, novinari, književnici, profesori. U povjerenstvu za literarni izraz bili su Vlatko Majić, Senka Paleka-Martinović i Ante Sikirić. Za dramsko-scenski izraz (skupni): Irena Bausović, Dragan Veselić i Vjera Vidov; (pojedinačni): Anđela Ćurković Petković, Gabrijela Meštrović-Maštruko i Josip Mijatović. U povjerenstvu za novinarski izraz (samostalni novinarski radovi, školski list i radijska emisija) bili su Ivica Nevešćanin, Ante Kolanović i Toni Pajkin, a državna izbornica za dramsko-scenski izraz Tanja Kirhmajer.