Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zanosna Marta: Najbolja opcija za mlade pjevače je da što više idu van

07.02.2014. 23:00
Zanosna Marta: Najbolja opcija za mlade pjevače je da što više idu van


Mlada sopranistica Marta Musap, Zadranka zanosnog glasa kako ju atributiraju u svijetu glazbe, nastupit će u ponedjeljak u 20 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u sklopu ciklusa HNK Zadra Mladi zadarski glazbenici. Zadranima je Marta već poznata s koncerata iz ciklusa Bersa no ovom prilikom imat ćemo je privilegiju slušati samostalno. Nastupit će uz klavirsku pratnju Darijana Ivezića, dirigenta i pijanista, mladog umjetnika koji je sve prisutniji na hrvatskoj glazbenoj sceni.
Mlada sopranistica Muzičku akademiju u Zagrebu upisala je odmah po završetku Klasične gimnazije Ivana Pavla II., a pohađala je i Glazbenu školu Blagoje Bersa te je pjevanje maturirala u klasi prof. Dubravke Krušelj-Jurković. Da će od Marte nešto biti, moglo se zaključiti odmah na početku njene priče s pjevanjem s obzirom da je na Akademiju upala iz prvog pokušaja – te godine na audiciju se prijavilo njih 40, a samo ih je deset primljeno – a danas vrsna sopranistica umalo je postala pravnica.
Mlada pjevačica na Akademiji je diplomirala u ožujku 2013. i to solo pjevanje u klasi prof. Martine Gojčete-Silić. Po završetku Akademije suočila se s potragom za poslom, odnosno potragom za mogućnostima da radi ono što voli, a to će, kaže ostvariti audicijama, te odlascima na natjecanja u inozemstvo i u Hrvatskoj, kako bi se kao mlada pjevačica predstavila javnosti.
– Nažalost u inozemstvu je puno jednostavnije za mlade izvođače. U Hrvatskoj dirgenti nisu previše skloni raditi s mladim izvođačima, oni već imaju određeni krug ljudi na koje su navikli pa je tako nama mladima puno teže uspjeti, kaže Marta.
Lani je bila i na jednom većem natjecanju u Grazu u kojem je ušla u polufinale te se smjestila među prvih deset.
– Kad se malo maknete iz svoje države vidite koliko vrijedite tamo gdje vas nitko ne poznaje i to je najbolja opcija za mlade pjevače da idu što više van.
Pred domaći je nastup najviše uzbuđena.
– Ne mogu reći da sam uplašena, zapravo sam uzbuđena, osjećam jednu pozitivnu tremu koja motivira da dam najbolje od sebe jer domaća publika koja vas nema priliku tako često slušati očekuje najbolje i nadam se da ću opravdati njihovo povjerenje, zaključila je.