Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Dvogodišnjak iz Luke hitno prebačen u zadarsku bolnicu

07.02.2017. 23:00
Dvogodišnjak iz Luke hitno prebačen u zadarsku bolnicu


Dvogodišnje dijete iz Luke na Dugom otoku u ponedjeljak navečer je na zahtjev dežurne liječnice iz Sali hitno prevezeno u Zadar.
Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture izvjestili su kako je akcija spašavanja djeteta hitnim medicinskim transportom poduzeta nakon što je voditelj ispostave Sali o potrebi hitne intervencije obavijestio Ministarstvo i Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).
– Slijedom telefonskog poziva dežurne liječnice jučer, 6. veljače u 22.20 sati, koja je zahtijevala pružanje hitnog medicinskog transporta za jednu osobu, D.B.P. rođen 2015. godine, djelatnici saljske Ispostave organizirali su prihvat pacijenta s liječničkom pratnjom na službenu brodicu u Salima, odakle su potom ispolovili u 22.45 sati, stoji u izvješću Ministarstva mora, prometa i infrastrukture koje potpisuje David Radas dodajući kako je plovilo Lučke kapetanije s malim pacijentom i njegovom pratnjom u mjesnu luku u Sukošanu pristalo u 23.10 sati. Tamo ih je dočakao tim Hitne medicinske pomoći koji je preuzeo dječaka, čime je akcija za Lučku kapetaniju okončana i to uspješno, a za djelatnike tima HMP nekoliko minuta kasnije – kad su dijete predali na daljnju brigu i skrb liječnicima u Općoj bolnici Zadar.
– Dijete je kasno sinoć primljeno u bolnicu zbog fibralne konvulzije, odnosno grčeva uslijed povišene temperature. Stanje mu je stabilizirano, ali je na Pedijatriji zadržano zbog obrade kako bi se ispitao uzrok. Dijete nije u opasnosti, rekao je dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja zadarske bolnice.