Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Svi žele glumiti u filmu i seriji o životu generala Gotovine

07.02.2017. 23:00
Svi žele glumiti u filmu i seriji o životu generala Gotovine


Jučer je u Osnovnoj školi Šime Budinića u Zadru počeo casting za statiste u filmu i TV seriji “General”. Novi je to uradak Antuna Vrdoljaka o životu generala Ante Gotovine. Kako nas je obavijestio asistent režije Krešimir Petrić, casting je prekjučer počeo u Gospiću, a nastavio se jučer u Zadru.
– Na području Zadra i počinjemo snimanje. Za sad odabiremo samo statiste koje ćemo angažirati u puno scena koje ćemo snimati u Zadru, Maslenici i u Pakoštanima. Važno je istaknuti da će snimanja biti na stvarnim lokacijama gdje su se u Domovinskom ratu održavale bitke. Film prati život generala Gotovine od njegovog djetinjstva, preko Legije stranaca u Francuskoj i Domovinski rat. Dakle cijeli njegov životni put, rekao nam je Krešimir Petrić.
Petrić je posebno naglasio kako kao Ximenu, prvu ženu generala Gotovine, neće glumiti poznata svjetska filmska zvijezda Penelope Cruz, potvrdivši nam da će naslovnu ulogu, generala Antu Gotovinu, glumiti Goran Višnjić. Još uvijek se ne zna tko će igrati generala Janka Bobetka, a tajna je i ostala podjela uloga jer s glumcima još nisu potpisani ugovori. No, otkriva Petrić, radi se listom o domaćim glumcima.
Još nije dogovoreno ni hoće li se film snimati u Francuskoj, također na originalnim lokacijama vezanim za službovanje generala Gotovine u Legiji stranaca.
Inače na prvom castingu jučer u 17 sati, Zadrani su ispunili učionicu br. 11 uz asistenciju i mentorstvo Udruge veterana vojne policije HV. Premijera “Generala” očekuje se sredinom 2018., a TV serija se najvjerojatnije planira emitirati u jesenskoj shemi. Redatelj i scenarist serijala je jedan od najboljih hrvatskih filmaša Antun Vrdoljak, koji je za predložak uzeo knjigu Nenada Ivankovića “Ratnik, pustolov i general”. Film se realizira u produkciji HRT-a.
Audicija u prostorijama Osnovne škole Šime Budinića održava se još danas i sutra od 9 do 19 sati.