Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata

07.03.2011. 23:00
Godišnja izložba ostvarenja  hrvatskih arhitekata


U izložbenoj dvorani Državnog arhiva u Zadru jučer je otvorena Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata 2010. Izložba se organizira od 1984. godine te je tradicionalno neselektirana, odnosno prepuštena je autoselekciji arhitekata koji prijavljuju svoje radove.
Na godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitekata 2010. godine prijavljeno je ukupno 86 autorskih ostvarenja u kojima je sudjelovalo oko 150 suradnika. Ostvarenja su razvrstana u nekoliko tipologija: obiteljske kuće, višestambene zgrade, poslovne i javne zgrade, rekonstrukcije i dogradnje, intervencije u javnom prostoru i urbanizam, interijeri i arhitektonska publicistika.
Izložbu je otvorila Marija Profaca, predsjednica Društva arhitekata Zadar, koje je i organizator zadarske izložbe.
– Nagrade su dodijeljene u Splitu, na Kongresu hrvatskih arhitekata. Izložba je bila postavljena u Zagrebu i Dubrovniku, a nakon Zadra ide u Šibenik i dalje. Zanimljivo je da je nagradu Bernardo Bernardi, za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja za proteklu kalendarsku godinu dobio Zadranin Nikola Bašić, za Spomen obilježje kornatskim vatrogascima, kazala je Profaca.