Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Još nema optužnice protiv Hrvoja Đakića

07.03.2011. 23:00
Još nema  optužnice protiv  Hrvoja Đakića


Zbog pokušaja ubojstva 31-godišnjeg Zadranina Hrvoje Đakić uhićen je 11. siječnja prošle godine, a potom i pritvoren zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Svega osam dana kasnije, nakon što je istražni sudac Boris Babić ispitao sve svjedoke, on je pušten na slobodu, no optužnica ni do danas protiv njega nije podignuta


Iako je prošlo punih 14 mjeseci otkako je Hrvoje Đakić (24) iz Pitomače, sin saborskog  zastupnika HDZ-a i šefa HVIDR-e Josipa Đakića, kazneno  prijavljen zbog pokušaja ubojstva Zadranina Predraga  Vukčevića (31) u Preku, optužnica protiv njega još uvijek  nije podignuta. “Slučaj Đakić”  je, kako nam je rekao Ivan  Galović, županijski državni  odvjetnik, još uvijek u istrazi te  nam stoga više detalja nije mogao reći.
Mladi Đakić, podsjetimo,  uhićen je i potom pritvoren 11.  siječnja prošle godine zbog  opasnosti od utjecaja na svjedoke, no svega osam dana kasnije, nakon što su svi svjedoci  ispitani, on je pušten na slobodu.
Do incidenta u kojemu je  Đakić sudjelovao došlo je u  ranim jutarnjim satima tog 11.  siječnja i to najprije ispred disco bara Ritam u mjestu  Ugljan, a nakon što je 31-godišnji Zadranin spriječio fizički i verbalni sukob Đakića s  22-godišnjim i 18-godišnjim  mještanima iz susjednog Lukorana. Iznerviran miješanjem  Zadranina u svađu, Đakić, koji  je tada bio zaposlenik u kooperantskoj tvrtki kaljskog brodogradilišta Nauta Lamjana,  “Zagreb transport”, pratio je  31-godišnjaka automobilom  od Ugljana do trajektnog pristaništa u Preku gdje se potom  parkirao u mrak pokraj novinskog kioska i čekao ga da  dođe.
U trenutku kada je 31-godišnjak, koji se do trajektnog  pristaništa u Preku dovezao s  godinu dana mlađim prijateljem, izašao iz vozila, Đakić  se naglo startajući svojim automobilom zaletio na njega,  nakon čega je ovaj preko poklopca motora pao na asfalt i  onesvijestio se, ali je srećom  lakše ozlijeđen. Kako bi se  obranio od daljnjih napada  njegov mlađi prijatelj bacio je  kamen prema Đakićevom vozilu i razbio mu jedno staklo  nakon čega je Đakić pobjegao.  Policija ga je, međutim, ubrzo  pronašla i uhitila, a “napuhao”  je 1,28 promila alkohola.
Pred istražnim sucem Borisom Babićem on se tada branio šutnjom, a za svoju je obranu angažirao dva odvjetnička  ureda; Pavlović i Kotlar i partneri. Njegov otac, Josip  Đakić, ogradio se tada od sinova postupka kazavši kako on  ima drugu obitelj s kojom živi  te da je njegov sin punoljetan,  pa tako i sam odgovoran za  svoje postupke. Naglasio je kako njegov politički status neće  utjecati na ishod istrage i pravosudno-policijskog postupka  protiv njegova sina.