Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Edvin Šimunov stečajni upravitelj benkovačke Veletržnice

Autor: Ante Vidović

07.03.2013. 23:00
Edvin Šimunov stečajni upravitelj benkovačke Veletržnice


Po procjenama posljednja dva direktora Veletržnice, Lidije Perić i Dragana Vrsaljka, dug Veletržnice kreće se oko četrdeset milijuna kuna. Glavni račun tvrtke blokiran je od srpnja 2004. godine


Stečajna sutkinja Arena Bajlo otvorila je jučer stečajni postupak nad Regionalnom veletržnicom Benkovac, odmah nakon predstečajne rasprave koja je, također održana jučer. Stečajni postupak pokrenut je na zahtjev Agencije za upravljanje državnom imovinom koja zastupa državu, koja je većinski vlasnik Veletržnice. Za stečajnog upravitelja izabran je Edvin Šimunov. Po procjenama posljednja dva direktora Veletržnice, Lidije Perić i Dragana Vrsaljka, njen dug kreće se oko četrdeset milijuna kuna. Glavni račun tvrtke blokiran je od srpnja 2004. godine.
– Zemljište je upisano u temeljnom kapitalu tvrtke kao i u temeljnom kapitalu Agroprodukta, predniku Veletržnice. Ono se u katastru vodi na Veletržnicu, ali u zemljišnim knjigama na državu, a sve zbog što je uprava propustila neprivatiziranu imovinu privatizirati, rekla je Lidija Perić koja se po Sudskom registru još uvijek vodi kao direktorica Veletržnice.
Njen neupisani nasljednik Dragan Vrsaljko dodaje da Veletržnica ima potraživanja prema Ostrei, koja je iz Benkovca preselila u novi pogon u Stankovcima, u iznosu od 300-tinjak tisuća kuna te postoje još potraživanja prema tvrtkama Sladoled i Dalmacija riba.