Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Hrvatskoj panično treba red, rad i disciplina

Autor: Velimir Brkić

07.03.2013. 23:00
Hrvatskoj panično treba red, rad i disciplina


U Japanu sve treba biti po pravilima i hijerarhiji, ali to je ono što Hrvatskoj panično treba – red, rad i disciplina, ozbiljnost u prvom redu, uvjerena je Paula
Prošlo je četrdesetak dana od kada su dvije mlade Biograjke, Paula Rogić i Irena Wagner, otišle volontirati u Japan.
– Irena i ja volontiramo, radimo u Memorijalnom mirovnom centru Hirošima (Peace Memorial Centrum), odjelu asocijacije Gradonačelnici za mir (Mayors for Peace Hiroshima) i odjelu muzeja, javila nam je Paula Rogić preko skypea.
Riječ je o prve dvije volonterke iz Hrvatske koje su uz podršku Grada Biograda na Moru, udruge Volonter iz Biograda i najveće svjetske nevladine asocijacije Gradonačelnici za mir na volontiranju u Hirošimi.
– Dani su nam ispunjeni prevođenjem, pomaganjem u pripremama za postavljanje izložbe atomske bombe koja će na jesen biti postavljena u Zagrebu i Biogradu na Moru. Kontaktiramo postojeće i potencijalne članove asocijacije Gradonačelnici za mir, pomažemo šefovima i kolegama u raznim svakodnevnim poslovima, nabraja Paula.
U Svjetskom centru prijateljstva (World Friendship Centru) držale smo prezentaciju o Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na Biograd, centar Jadrana. Bilo je puno pitanja i interesa za posjet našem gradu i državi pa su dogovorene još najmanje tri predavanja na temu Hrvatske i Biograda, ponosno će Rogić.
– Svi su nas ljubazno prihvatili, svi su jako dragi, a kolege na poslu i sustav njihova rada veliki je uzor i poticaj za daljnje usavršavanje. Sve treba biti po pravilima i hijerarhiji, ali to je ono što Hrvatskoj panično treba – red, rad i disciplina, ozbiljnost u prvom redu, uvjerena je Paula.