Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Mladi geografi pokazali svoje znanje

Autor: Valentina Mlađen

07.03.2013. 23:00
Mladi geografi pokazali svoje znanje

Foto: Marin GOSPIĆ



Učenici su i ove godine pokazali veliko znanje na županijskim natjecanjima za osnovne i srednje škole iz geografije


U Osnovnoj školi Smiljevac i Pomorskoj školi Zadar održana su u srijedu županijska natjecanja za osnovne i srednje škole iz geografije.
– Od 560 učenika u 32 osnovne škole iz Zadarske županije vi ste pozvani dalje, i bez obzira na rezultate danas to je velika čast te vam na tome čestitam, rekla je učenicima povjerenica za održavane natjecanja Manuela Margetić Longin. Učenike je pozdravio i ravnatelj škole Bernardo Kotlar, a nakon toga pristupili su ispitu.
Među učenicima osnovnih škola natjecanju je pristupilo 76 učenika iz 21 škole iz čitave županije. Među učenicima petih razreda najbolji je bio učenik Mauro Jurac iz OŠ Privlaka, na drugom mjestu je Gabriela Ušljebrka iz OŠ Benkovac, a na trećem Karmen Sorić iz OŠ “Valentin Klarin” iz Preka. Najbolje rezultate na ispitu za šeste razrede ostvarila je Livia Mazić Paleštrina iz OŠ Novigrad, druga je Franciska Ivšić iz OŠ Pakoštane te treća Ana Batur iz OŠ Zemunik. Među sedmim razredima najbolje rezultate ima Barbara Kurtov iz OŠ Pakoštane, drugi je David Begić iz OŠ Šimuna Kožičića Benje Zadar, a treći Luka Sunara iz iste škole. Najbolja osmašica je Marija Batur iz OŠ Zemunik, druga je Antonija Tržić iz OŠ Benkovac, a treća Margarita Grašo iz OŠ Bartula Kašića Zadar.
Natjecanju srednjih škola pristupilo je 40 učenika iz osam srednjih škola. Najbolji među učenicima prvih razreda bio je Lovre Vrkić iz Gimnazije Vladimira Nazora, drugo mjesto dijele Sara Knežević iz Gimnazije Jurja Barakovića i Iva Knežević iz Klasične gimnazije Ivana Pavla II., a na trećem je mjestu Petra Gulan iz Gimnazije Jurja Barakovića. Među učenicima drugih razreda najbolji je bio Josip Torić iz Gimnazije Franje Petrića, na drugom je mjestu njegov kolega iz iste škole, Paško Majcenović, dok je na trećem Duje Čulina iz Gimnazije Jurja Barakovića. Među trećašima najbolji je bio Josip Gjergja iz Gimnazije Franje Petrića, drugo mjesto zauzeo je Maroje Marcelić iz Gimnazije Jurja Barakovića, a treće Matej Miočić, također učenik Gimnazije Franje Petrića. I kod četvrtaša prva mjesta zauzeli su dečki pa je tako najbolji bio Ivan Meštrović iz Klasične gimnazije Ivana Pavla II., drugo mjesto dijele učenici Gimnazije Jurja Barakovića Bruno Brzić i Karlo Plazina, a treće mjesto pripalo je Krešimiru Šariću, učeniku Gimnazije Vladimira Nazora u Zadru.