Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Rajko Jurin otišao u mirovinu

07.03.2017. 23:00
Rajko Jurin otišao u mirovinu


Jagoda Surać, dipl. iur., imenovana je v.d. pročelnicom Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom. Surać je na tom mjestu zamijenila Rajka Jurina dipl. oec., koji je, kako su nam potvrdili iz Upravnog odjela za gradsku samoupravu i opće poslove Grada Zadra, otišao u mirovinu.
– Jagoda Surać je v.d. pročelnica od 1. ožujka 2017. godine, do raspisivanja natječaja, izvijestili su iz ovog gradskog odjela ne precizirajući kad će to biti.
Jagoda Surać godinama je bila pomoćnica pročelnika pa je stoga bila i najkompetentnija zamjena za prvog čovjeka u ovom važnom gradskom odjelu zaduženom za obavljanje poslova u svezi s utvrđivanjem načina gospodarenja prostorom Grada Zadra. To podrazumijeva brigu o poslovnim i stambenim prostorima u vlasništvu Grada te o javnim površinama.
U opisu poslova kojima se zaposlenici ovog UO bave su i izdavanje rješenja, izrađivanje ugovora, vođenje brige o raspisu i provedbi natječaja, zatim poslovi zastupanja Grada pred sudovima i upravnim tijelima, briga o gradskim prostorima, evidencija gradskih prostora te kontrola pravilnog korištenja tih prostora.
Također, bave se i poslovima vezanim s utvrđivanjem načina gospodarenja zemljištem, stvaranjem baze podataka zemljišta u vlasništvu Grada Zadra, vođenjem evidencije zemljišta i slično.