Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Jozinović: U Zadru mogu napredovati

Autor: Šime Ćurko

07.04.2009. 22:00
Jozinović: U Zadru mogu napredovati

Foto: Vedran SITNICA



Za mene je, kao mladog igrača, najvažnije bilo igrati što više i to sam dobio dolaskom u Zadar – kaže Jozinović
Posudba u Zadar nije bila korak unatrag – čvrstog je uvjerenja Goran Jozinović, lijevi bočni prvoligaš sa Stanova i jedan od četiri igrača Zadra koji su aktualni u reprezentaciji do 21 godine. Hajduk je Jozinovića prošle zime poslao u Zadar na “doradu”.– Ante Miše me uvjerio da je Zadar za mene najbolje rješenje budući da je procijenjeno da ne bih imao puno prilika u Hajduku ovo proljeće, iako sam prošle jeseni za Splićane odigrao 15 utakmica. No, dolaskom Anthonyija Šerića situacija se promijenila, a na mojoj poziciji u Hajduku još igra i Ivan Strinić. Za mene je, kao mladog igrača, najvažnije bilo igrati što više i to sam dobio dolaskom u Zadar. Zato sam i siguran da u Zadru mogu napredovati.Kakvi su bili prvi zadarski dojmovi?– Odmah sam se uvjerio da je to momčad koja svojom kvalitetom nikako ne zaslužuje biti na posljednjem mjestu na ljestvici. To smo i pokazali u dosadašnjim proljetnim utakmicama. Nisam imao problema s uklapanjem u novu momčad, jer su me suigrači dobro primili.Osobni učinak u dosadašnjim utakmicama?– Mislim da je bio dobar, iako uvijek može bolje. Moj prvi zadatak je obaviti posao u obrani, a u napadu što bude. U ovakvoj formaciji Zadar ima prostora i u napadu za bočne igrače. Ipak, za takvu igru naprijed-natrag treba biti i fizički odlično pripremljen, jer je to vrlo iscrpljujuće.Pobjedom protiv Rijeke Zadar je digao sidro s posljednje pozicije.– Vjerujem da se tamo više nikada nećemo vratiti. Znali smo koliko je Rijeka neugodna i napadački vrlo opasna momčad. No, mi smo iskoristili njihove slabosti u obrani. Vidjelo se da smo više željeli pobjedu, nama su bodovi bili potrebniji nego njima. Stvar je u pravom smjeru za nas okrenuo Marin Ljubičić prekrasnim pogotkom. To je bio potez koji je prelomio utakmicu nakon našeg lošeg početka.Potvrdu uspjeha protiv Rijeke Zadar će u subotu tražiti u Šibeniku.– Šibenčane ide rezultat ove sezone. Treći su na ljestvici, imaju odličnu atmosferu u momčadi i oko nje, ali to je protivnik s kojim se itekako može igrati. Želimo osvojiti najmanje bod i tako se, uz poklapanje nekih drugih rezultata, još malo odmaknuti od posljednjeg mjesta.Gostujuću pobjedu u Prvoj HNL Zadar čeka već 13 mjeseci, posljednji put momčad sa Stanova tri je boda osvojila 19. ožujka prošle godine u Čakovcu protiv Međimurja (3:2).– Nadam se da će ta neugodna tradicija živjeti još samo do subote i da ćemo se u Šibeniku konačno radovati i pobjedi na gostovanju. Proljetna gostovanja počeli smo porazima u Rijeci i Varaždinu, onda smo u drugom pokušaju u gostima kod Varteksa uzeli bod i sada je konačno stigao red da nekog i pobijedimo.


U Šibenik bez Suraća i Ljubičića


Jakov Surać neće biti u momčadi protiv Šibenika, a upitno je što će biti sa Želimirom Terkešom koji je dobio udarac u koljeno na utakmici s Vinkovčanima. Nema ni Marina Ljubičića koji ima tri žuta kartona. Stoga Zebić traži alternativne. Trenutačno je Suraćevoj poziciji najbliži Ivan Ćurjurić koji bi konačno mogao početi utakmicu od prve minute, a na zadnjem veznom vrlo realnom opcijom čini se Naum Batkoski. Ferdo Milin igra dobro na mjestu lidera (Zebić: Milin je u odličnoj formi) tako da ne treba očekivati njegovo pomicanje u veznu liniju.




 


Tornado zove na Šubićevac


Udruga navijača Tornado Zadar organizira put na utakmicu Šibenik – Zadar koja se igra u subotu 11. travnja u 20.15 sati na stadionu Šubićevac. Zainteresirani za put u Šibenik mogu se prijaviti u prostorijama Udruge u četvrtak i petak u vremenu od 19 do 21 sat.