Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Ante Basioli, direktor “Obala i lučica”, napadnut nožem

07.04.2011. 22:00
Ante Basioli, direktor “Obala i lučica”, napadnut nožem


– Najprije je izvadio taj nož i mahao njim. Oštrica je bila u kožnoj korici, ali kada ga je izvukao iz korice, osjetio sam opasnost, uhvatio ga za ruku i odgurnuo od sebe. Nož mu je u tom trenutku pao na pod, a podigao ga je jedan naš zaposlenik koji je slučajno naišao – kaže Basioli kojem je motiv napada njegova poznanika ostao nepoznanicom
Ante Basioli (68), direktor zadarske gradske tvrtke “Obala i lučice”, napadnut je u četvrtak ujutro u Medulićevoj ulici na Poluotoku.
Na njega je u trenutku dok je izlazio na jutarnju stanku ničim izazvan nasrnuo njegov godinu dana stariji znanac iz mladosti, umirovljeni inženjer E. B.(69), mašući podrugljivo rukama pred njim i vrijeđajući ga.
Verbalna prepirka kojoj su svjedočili brojni prolaznici prerasla je u naguravanje kada je E. B. u jednom trenutku iz džepa jakne izvadio ribarski nož te mu zaprijetio njim.
– Nije on mene planirao ubosti, jer da je htio, to je i mogao. On je najprije izvadio taj nož i mahao njim. Oštrica je bila u kožnoj korici, ali kada ga je izvukao iz korice, osjetio sam opasnost, uhvatio ga za ruku i odgurnuo od sebe. Nož mu je u tom trenutku pao na pod, a podigao ga je jedan naš zaposlenik koji je slučajno naišao – kaže Basioli kojem je motiv napada njegova poznanika ostao nepoznanicom. Umirovljenog inženjera poznaje samo iz viđenja, a srećući ga u prolazu posljednjih nekoliko godina, primjetio je kako se vrlo čudno ponaša.
– Unatrag godinu dana taj mi je čovjek znao tako u prolazu mahnuti rukom, mada mi nije jasno zbog čega, jer nikada nismo komunicirali, niti sam s njim imao ikakvih nesuglasica – kaže Basioli koji u 15 godina svog radnog iskustva na čelu tvrtke za naplatu i održavanje parking prostora Grada Zadra, još nije doživio.
U sukob između direktora i njegova poznanika, osim zaposlenika “Obala i lučica”, umiješala se i policija koja je 15 minuta potom došla na mjesto događaja. Napadača, 69-godišnjeg E. B. potom su uhitili i priveli na obavijesni razgovor u prostorije policije.
– U sukobu nitko nije ozlijeđen, a s napadačem je obavljen obavijesni razgovor nakon čega je pušten kući. Riječ je o prilično incidentnoj osobi s kojom smo već imali problema. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira drskim ponašanjem – rekli su iz policije koja je osim optužnog prijedloga napadaču još izrekla i preventivnu mjeru zabrane približavanja i komuniciranja s Basiolijem.