Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Puljić: Osijek je dobar, ali mi pobjeđujemo

07.04.2011. 22:00
Puljić: Osijek je dobar, ali mi pobjeđujemo


Neće nam biti lako, očekujem da će Osijek igrati tako da ne izgubi utakmicu, a to bi nam moglo otežati posao – kaže Puljić
Nogometaši Zadra u posljednjim su nastupima prihvatili igru u kojoj je važnije primiti gol manje od svog protivnika. Malo primljenih, još manje postignutih golova obilježja su zadarske momčadi ovog proljeća. No, na kraju se uvijek zbrajaju bodovi, a njih ili ima ili nema. Dojam se brzo zaboravlja, kao i to jeste li primili gol manje od protivnika ili zabili gol više. Baš zbog toga na Stanovima za sutrašnju (18 sati) utakmicu protiv Osijeka nisu opterećeni igrom koliko – rezultatom.
– Sezona ulazi u završnicu i sve je manje vremena za bilo kakve popravke. Naša je situacija takva da bismo s tri boda protiv Osijeka napravili veliki posao. Ne bismo osigurali ostanak, ali imali bismo mirnu situaciju prije posljednjih šest kola – smatra Ante Puljić, zadarski stoper. Osječani se sigurno neće složiti ovom zadarskom računicom.
– Osijek izgleda sve bolje. Počeli su s povratkom u momčad bivših igrača i očito je da misle ozbiljno. Trenutačno su u malo boljoj situaciji od nas, ali ni oni još nisu riješili pitanje ostanka u ligi. Neće nam biti lako, očekujem da će Osijek igrati tako da ne izgubi utakmicu, a to bi nam moglo otežati posao.
Zadar se sutra definitivno ne bi smio braniti. Jedino o čemu bi igrači trebali razmišljati je to kako pronaći put do protivničkog gola.
– Svjesni smo da moramo zabiti, što više golova bit će naravno lakše doći do pobjede. Očekujem da će se poteškoće koje imamo u realizaciji riješiti i da ćemo ponovno postizati golove kao i u prvom dijelu sezone. Trebamo stvarati što više šansi, to nam je nedostajalo u prethodnim utakmicama.
Sve utakmice Zadra ovog proljeća uglavnom su rješavale jedna ili dvije pogreške. Problem je za Zebića i društvo što su se te pogreške uglavnom događale Zadranima.
– U ovoj fazi lige svi razmišljaju o tome kako ne izgubiti utakmicu. Jer iako osvojeni bod ne donosi previše, opet je bolja opcija od poraza. Svi pazimo da ne pogriješimo. Zato i posljednje utakmice jesu takve, gledatelji u njima ne mogu previše uživati.
Nakon Osijeka Zadar gostuje u Šibeniku, a potom na Stanove dolaze Inter i Hrvatski dragovoljac. Bit će to klasičan zadarski bili ili ne biti.
– Već smo navikli da nas u završnici prvenstva očekuje borba za ostanak, bez obzira što smo u nekim razdobljima tijekom godine igrali jako dobro. I ove sezone smo mogli sve ranije riješiti, ali sada smo tu gdje jesmo. Nadam se da ćemo, kada prođu sljedeća četiri kola, biti sigurni da ćemo najmanje završiti na 13. mjestu i da ćemo barem tri posljednja kola odigrati opuštenije.
Puljić se s Marinom Conom i Stjepanom Skočibušićem ustalio u posljednjoj liniji obrane. Na zadnjoj liniji je velika odgovornost u situaciji kada se svaki primljeni gol gleda pod povećalom.
– Pogrešaka uvijek ima, a našom igrom sam zadovoljan. Dobro smo se upoznali, dobro se nadopunjujemo i nadam se da ćemo utakmicu s Osijekom završiti bez primljenog gola.
Š. ĆURKO


 POLUFINALE KUPA – JUNIORI: Hrvatski dragovoljac – Zadar 3:0


ZAGREB – Igralište na Sigetu. Sudac: Trampus (Osijek). Pomoćnici: Barišić (Osijek) i Sabljak (Požega). Strijelci: 1:0 Grubišić (26. – 11 m), 2:0 Šimić (50), 3:0 Brozović (62).
HR. DRAGOVOLJAC: Šuica, Mikulić, Hrgović, Jajčinović, Doležal, Grubišić, Šibarić, Meglaj, Kcira, Bektaši. Još su igrali: Zeko, Popek, Brozović, Čolaki, Kostić.
ZADAR: Borgelott, Čavka, Mujić, Torbarina, Bilaver, Begonja, Bašić, Sarić, Šišak, Gržan, Tokić. Još su igrali: Klarica, Milanović, Aliu. Trener: Josip Butić.
U prvoj polufinalnoj utakmici polufinala Kupa juniori Zadra poraženi su s visokih 3:0. U uzvratu, koji je za 15 dana, igrači Josipa Butića trebat će prikazati puno bolju igru. Jučer Zadrani praktički nisu imali ozbiljniju priliku za gol. Zagrepčani su nakon prve utakmice korak do finala.
Drugo polufinale: Split – Rijeka 1:0.
Č. FABULIĆ