Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Krasić: Možemo biti zadovoljni pobjedom

Autor: Roman Morović

07.04.2013. 22:00
Krasić: Možemo biti zadovoljni pobjedom

Foto: Ivan JAMIČIĆ



BARIŠA KRASIĆ: Suigrači su me pronalazili
– Znali smo da će biti teško. Sve momčadi, kojima je Jusup trener, igraju nezgodnu i radnu košarku. K tomu, Zagreb ima odlične igrače i pripremili smo se da neće biti lako. Dogovorili smo se da uđemo što jače i htjeli smo što prije napraviti razliku pa smo ulazili u neke nerezonske šuteve, što su oni vrlo dobro kažnjavali i držali egal. Iako u prvom poluvremenu nismo uspjeli nametnuti svoju igru, već smo odigrali nekako u njihovom ritmu, imali smo nekakvu prednost. U drugom poluvremenu, kada smo zaigrali bolje u obrani i kada je lopta tečnije išla, kada smo tražili igrača u najboljoj poziciji, naša je kvaliteta došla do izražaja. Imali smo dobar postotak šuta. Bilo je nekih grešaka, kao i na svakoj utakmici, ali u globalu mislim da možemo biti zadovoljni.
Osobni učinak? 23 poena i osam skokova.
– Išlo me, suigrači su me pronalazili, posebno Dwight, Romeo i Delaš. Manje-više su sve to bili otvoreni šutevi.
Nastavak Lige za prvaka je već sutra u Splitu.
– Imamo širinu i dobro smo fizički pripremljeni, tako da s tim neće biti problema. Liga je izjednačena i bit će dosta teških utakmica.
ŠIME OLIVARI: U Split na pobjedu
– Nismo ušli u utakmicu kako smo htjeli. Dobar pokazatelj toga je koliko su nam skokova u napadu uhvatili. Kasnije smo se malo posložili, napravili razliku i sve je išlo na naš mlin. Zagreb nije loša momčad, znali smo da ih ne smijemo podcijeniti i dobro smo se pripremili.
Imate dobru priliku da prvi dio Lige za prvaka zaključite samo s jednim porazom.
– Idemo iz utakmice u utakmicu, u svakoj na pobjedu. Sigurno da nam se otvara lijepa prilika, ali prvo nas čeka teško gostovanje u Splitu, gdje ćemo morati biti pravi želimo li pobijediti.
Splićane ste pobijedili već dvaput ove sezone.
– Drugačija je situacija u obje momčadi nego prije nekoliko tjedana. Ovo je nova utakmica i ono što je bilo ne treba ništa značiti. Trebamo ući maksimalno, kao i prethodne dvije utakmice protiv njih i onda se možemo nadati pobjedi.
Koliko znače prve minute nakon operacije koljena?
– Hvala Bogu da se sve to riješilo i da napokon mogu početi normalno igrati.
JOZO BRKIĆ: Presudila kvaliteta
– Bilo je dosta muke u prvom poluvremenu, ne znam zašto, ali važno je da smo u drugo poluvrijeme ušli agresivnije i pobjeda nije došla u pitanje. Jednostavno, presudila je naša kvaliteta. Otišli smo na dvadeset razlike i to smo držali do kraja. Sada idemo u Split po pobjedu. Već smo pokazali da to možemo i nadam se da ćemo to ponoviti i ovaj put.